Astăzi, 22 aprilie, Maia Sandu a inaugurat o expoziție de artă în incinta clădirii prezidențiale. În cadrul vernisajului au fost expuse lucrările maestrului Vladimir Palamarciuc. Șefa statului a menționat că odată la trei luni, autorii și lucrările vor fi înlocuite.

„Am inaugurat astăzi, la Președinție, expoziția lucrărilor maestrului Vladimir Palamarciuc, pictor și artist grafic moldovean cunoscut și îndrăgit. Lucrările maestrului sunt expuse la primele etaje ale clădirii administrației prezidențiale și vor putea fi admirate de vizitatorii și oaspeții Președinției, dar și de colegii mei, angajații instituției”, a dezvăluit într-o postare pe pagina sa oficială, președinta Maia Sandu.

„Expoziția de artă la Președinție va funcționa pe bază permanentă, iar autorii și lucrările vor fi înlocuiți odată la trei luni. Ne propunem astfel să dăm un semnal de respect pentru cultură și de sprijin pentru creatorii de artă din țara noastră. Sper ca, după ce învingem pandemia, instituția să deschidă ușile tuturor doritorilor pentru vizitarea expoziției”, a mai menționat președinta Republicii Moldova.

Citește și: Maia Sandu, mesaj pentru o fetiță din Florești: „Te felicităm pentru dragostea ta pentru carte. Îți mulțumesc pentru mărțișor” (Video)