Deseori, s-a observat că persoanele care se confruntă cu probleme dermatologice dezvoltă complexe, fapt ce nu le permite să se bucure de viață pe deplin. Și asta pentru că este foarte ușor să etichetezi un om din cauza unor probleme pe care le întâmpină, fără să îți dai seama de situația în care se află sau să te pui în locul lui.

Felul în care ai grijă de tenul tău dimineața poate avea impact pe toată durata zilei

Este important să știi că expunerea la apa fierbinte determină o piele mai roșie. Apa fierbinte a dușului de dimineață crește producerea de histamină și ulterior te poți confrunta cu o reacție de iritare a pielii. Temperatura recomandată pentru apa de spălat pe față este călduță. Trebuie să mai știi că săpunurile alcaline au, și ele, un impact asupra tenului tău, deoarece pot îndepărta bariera protectoare a pielii, creată de apa micelară sau de laptele demachiant.

Majoritatea femeilor care au probleme dermatologice investesc mult timp și bani în cumpărarea și testarea produselor de îngrijire. Este important ca produsele pe care le alegi și le folosești să fie testate dermatologic. Prin utilizarea unor produse dermato-cosmetice, pielea sensibilă este mai protejată și își păstrează frumusețea.

Și razele soarelui au un efect asupra tenului tău

Razele soarelui încălzesc pielea, ducând la disconfort, roșeață și iritații. Soarele usucă straturile superficiale ale pielii, deteriorând bariera protectoare a acesteia și expunându-o la agenți externi. Iar razele UVA și UVB declanșează stresul oxidativ, conducând la micro-inflamație.Acest lucru cauzează dilatarea terminațiilor nervoase și a vaselor de sânge, transmițând semnale de durere. Radiațiile UVA sunt prezente indiferent de vremea de afară și ele accentuează sensibilitatea pielii, dar și aspectul cenușiu al tenului. Așadar, protecția solară are un rol important aici. Expunerea zilnică la soare reprezintă un agent de stres pentru sănătatea tenului tău, pentru că îți poate influența starea de confort a pielii.

De asemenea, pielea sensibilă este predispusă la o serie de reacții cutanate, printre care eroziunea cutanată, umflături ale pielii, tendința acesteia de a se înroși foarte ușor. Expunerea excesivă la factorii de mediu cum ar fi vântul, căldura, soarele sau frigul excesiv pot provoca reacții ale unui ten sensibil. Există o serie de cauze medicale care pot duce la o piele sensibilă: dermatită de contact iritantă, urticaria de contact, rozacee, urticaria fizică, piele uscată, fotodermatoze etc…

Hidratarea pielii joacă, și ea, un rol important, dar gradul de sensibilitate variază în funcție de persoană. Îngrijirea pielii sensibile necesită multă răbdare și timp, dar rezultatele pot fi pe măsură.

Consumul zilnic de apă cu lămâie poate avea un efect benefic asupra tenului tău

Persoanele care prezintă probleme dermatologice trebuie să își înceapă ziua consumând un pahar de apă cu lămâie. Vitamina C și alți antioxidanți din lămâie ajută la înlăturarea daunelor provocate de radicalii liberi. Pe lângă asta, toxinele din sânge vor fi curățate, fapt ce duce la o piele sănătoasă și fără acnee, riduri, pete și alte probleme.

Nu face exces de machiaj

Persoanele care se confruntă cu o piele sensibilă trebuie să fie atente la cumpărarea și aplicarea machiajului. Poți folosi o pudră pulbere de față pe post de bază, care conține puțini conservanți. Aruncă produsele vechi, pentru că și ele pot determina diferite reacții ale tenului tău. Pe cât de mult posibil, evită să folosești machiaj. Un alt factor important este rutina de demachiere de dimineața și seara. Ține minte că, dacă nu acorzi suficient timp tenului tău, nici el nu o să arate exact așa cum ți-ai dorit. Ai grijă să îți speli mereu pensulele cu care îți aplici machiajul, pentru că și ele pot duce la îmbonăvirea tenului.

Pe lângă agresivitatea agenților atmosferici, și stresul cotidian poate duce la un ten sensibil și lipsit de strălucire. Prezentarea la un medic dermatolog este recomandată în astfel de cazuri, pentru că el este în măsură să prescrie ce ar fi mai benefic pentru tenul tău, să determine dacă ai alergii la o anumită substanță, să recomande cât de des poți folosi o cremă, dar și medicamentele potrivite în cazurile mai grave.

Sursa

Distribuie articolul: