Trăsăturile feței vorbesc despre caracteristici ale personalității, dispoziția afectivă, pasiuni, stare de sănătate și multe altele. Între acestea, se numără și excesele făcute. Abuzul de zahăr, carne roșie, vin sau carbohidrați pot schimba culoarea tenului și textura sa. Anumite tipuri de riduri „dau pe față” pasiunile pentru un fel sau altul de alimente sau băuturi. Despre acestea vorbește în cartea sa – Citirea Feței – autorul Eric Standop, care mai declară: „Fiecare chip este o hartă complexă a vieții”.

Iată 5 dintre cele mai comune semne care trădează preferințele alimentare sunt:

  • Riduri pronunțate între ochi, cu pete între ele, pori dilatați și piele uscată cu multe riduri fine sub ochi, pleoape căzute, riduri foarte adânci de la nas la gură și obraji uscați și roșiatici, brăzdați de riduri fine – toate acestea sunt semne ale abuzului de vin roșu. Paradoxal, cei care sunt mari consumatori de vin alb nu au trăsăturile feței modificate astfel.
  • Excesul de prăjeală se poate citi cu ușurință pe fețele celor care preferă să consume alimentele gătite astfel. Între semnele care trădează acest abuz, descrise de Eric Standop în Citirea feței se numără: ten pământiu și lucios, cu peliculă grasă, care împiedică pielea să elimine reziduurile. Renunțarea la acest abuz face oamenii să arate mai tineri, uneori și cu zeci de ani, atrage atenția autorul.
  • Și consumul în exces al produselor lactate lasă urme pe care cititorii de fețe le interpretează cu ușurință. Obrajii palizi, cearcănele întunecate, pleoapele umflate și coșurile concentrate pe bărbie sunt câteva dintre ele. Sunt rezultatul hormonilor prezenți în unele dintre aceste tipuri de alimente.

„Dacă pui alături un american și un european de vârstă mijlocie și te uiți la ei, există o diferență evidentă între chipurile lor. Majoritatea americanilor arată flasci ca niște buldogi”, spune Eric Standop. Umflarea feței este un rezultat al consumului excesiv de carne roșie, care, pe lângă hormonii naturali, poate conține și hormoni sintetici adăugați. Aceștia au fost interziși de decenii în Europa, însă nu același lucru se întâmplă și peste Ocean.

  • Ridurile subțiri și adânci din partea superioară a frunții pot sugera un consum excesiv de zahăr. Cititorii de fețe chinezi atrag însă atenția că aceste semne trebuie interpretate cu atenție și asociate eventual cu alte indicii. Ridurile adânci din partea superioară a frunții sunt și semnul unei persoane idealiste, creative și imaginative. Activitatea mentală intensivă este echivalentă cu un consum mare de energie și nu este exclus ca o astfel de persoană să simtă nevoia frecventă de zahăr. O nuanță alb-gri a pielii, care poate fi subțire și lăsată sub ochi și pe pomeți, coșuri pe toată fața și ridurile laba-gâștei constituie indicii suplimentare.

Descifrând trăsăturile feței, fiecare se poate înțelege mai bine pe sine și pe ceilalți. De la perceperea scopului vieții la alegerea persoanei potrivite pentru o relație sau obținerea avantajului într-o negociere, „Citirea feței” de Eric Standop este un almanah de psihologie alimentară. Poveștile vieților oamenilor sunt scrise pe chipuri, iar pentru a fi descifrate este nevoie doar de informație, oferită cu generozitate de autor în această carte.