Bijuteriile reprezintă accentul stilat într-o ținută, oricât de simplă ar fi aceasta, foarte importantă fiind combinația reușită. Un aspect căruia femeile nu-i acodă suficientă atenție este forma feței și modelele de cercei potrivite acesteia. Despre aceste reguli ne vorbește Ina Talpa, una dintre fondatoarele Bronette Accesories, care vine cu câteva tipsuri despre modelele de cercei potrivite pentru fiecare formă a feței, pentru a evidenția trăsăturile acesteia.

„Sincer, nouă nu ne plac regulile, cel mai important criteriu de alegere este starea interioară a fiecărei femei și ce vrea ea să transmită prin accesoriile pe care le poartă. Însă, pentru ajunge la diferite experimente, trebuie totuși să cunoaștem baza”, explică Ina Talpa.

Pentru început este important să aflăm ce formă a feței avem. „Așează-te în fața unei oglinzi aburite si trasează cu degetul conturul chipului tău. Odata ce ai facut acest lucru, îți va fi mult mai ușor să îți dai seama dacă ai o față rotundă, ovală, pătrată sau dreptunghiulară”, recomandă fondatoarea Bronette.

Modele de cercei pentru fața ovală

„Probabil este forma ideală, fiindcă femeia cu față ovală poartă cu ușurință orice model de cercei. Da! Orice model se potrivește. Deja, în dependență de coafură și stil poate purta cu ușurință o pereche de cercei mici și cocheți, sau o pereche îndrăzneață de tip candelabru”, spune Ina. Astfel femeile cu fața ovală au libertatea de a alege orice tip de cercei, însă nu sunt recomandate modelele învechite.

Modele de cercei pentru fața rotundă

Multe femei cu fața rotundă, se lasă purtate de valul trendurilor și comit greșeli majore la capitolul cercei. „Scopul unei femei cu fața rotunda este cel de a crea vizual un efect de alungire.Pentru a face acest lucru ne ajută cerceii subțiri și lungi, care atârnă. La fel de potriviți sunt și cerceii cu unghiuri drepte sau ascuțite – care crează un echilibru vizual. Mai puțin se potrivesc cerceii rotunzi”, menționează specialista.

Modele de cercei pentru fața pătrată

„Atenția femeilor cu forma feței pătrată trebuie îndreptată spre cerceii rotunzi sau ovali, pentru a îndulci puțin trăsăturile. Trebuie de evitat unghiurile ascuțite, fiindcă vor accentua și mai tare forma feței”, spune Ina, deci, țineți cont de aceste reguli și veți avea în trusa de bijuterii cerceii potriviți.

Modele de cercei pentru fața dreptunghiulară

Recomandările specialistei la acest capitol suunt:„Aici chiar venim cu un sfat mai insistent către femeile cu față dreptunghiulară și anume, să evite cerceii prea masivi sau alungiți.  Cerceii mici și rotunzi, care se potrivesc perfect pe lobul urechii sunt o alegere ideală, fiindcă accentuează pomeții”

Modele de cercei pentntru fața triunghiulară

La recomandarea specialiștilor, femeile cu forma feței triunghi, pot opta pentru modele mai puțin lungi, în special cu forme rotunde, pentru un echilibru vizual.

Autor: Ignat Laura, stagiară.

Sursa foto: www.bronette.md