Evghenii Komarovskiy insistă ca toți părinții să se pregătească mai serios de venirea copiilor lor pe lume. Pregătirea, în viziunea pediatrului, ar trebui să includă în primul rând lectura despre îngrijirea celor mici, despre primul ajutor care trebuie acordat în diferite situații. Doctorul recomandă, printre altele, cărțile „Micuțul” și „Primul ajutor”, semnate de el. La întrebarea cum să se descurce cu citirea cărților lui părinții care nu cunosc deloc sau foarte puțin limba rusă pediatrul vine cu o soluție: „Oare le este atât de greu mămicilor moldovence să se unească și să îl întrebe pe nenea Jenea: „Nenea Jenea, putem să traducem cartea dvs.?”. Este cartea Doctorului Komarovskiy, „Primul ajutor”. Trebuie să o știți pe de rost, nu eu, ci voi, ca să vă ajutați copilul în caz de arsuri sau traume, de asta depinde soarta copiilor voștri. În Ucraina, spre exemplu, eu scriu în rusă. O cititoare de-a mea a tradus cartea în ucraineană. Noi am plasat-o pe site-ul komarovskiy, poate fi accesată fără plată”.

Celebrul pediatru consideră că sus-numita carte poate fi tradusă de 10 mămici în 5 zile.

„Cine vă încurcă să traduceți? Înțelegeți perfect că de asta depind o mulțime de vieți, sănătatea copiilor dvs., ce vă încurcă să adunați 10 fete care știu mai puțin sau mai mult limba rusă și să traducă în română? Nu e o problemă, de ce nu? Cui îi va fi mai rău? O vom plasa apoi pe site-ul komarovskiy. Ați fost vreodată pe site-ul komarovskiy sau pe canalul YouTube? Am filmat 400 de emisiuni pe care demult le puteam face cu plată. Puteam introduce un program care să ceară să plătiți pentru fiecare emisiune ca să o priviți. Eu însă le-am distribuit fără plată”, subliniază celebrul pediatru.

Vezi și: Doctor Komarovskiy la Chișinău: „Dacă un medic vă spune despre copil că are hipertensiune intracraniană, fugiți de el!”