Știai că până la 50% dintre adulții din Statele Unite și nu doar evită sexul pentru că sunt prea obosiți? Cel puțin asta arată sondajele recente. În acest material îți spunem cele patru întrebări care te vor ajuta să găsești cauza lipsei de sex din viața ta. 

Nu e de mirare că seara deja nu ai poftă de sex, pentru că ziua de lucru se poate extinde până la miezul nopții, multe cupluri au copii de care trebuie să aibă grijă și, în general, toată lumea are diversiuni care distrag atenția de la partener. Lipsa somnului și oboseala scad motivația de a face diferite lucruri, inclusiv sex. 

WebMD prezintă patru întrebări pe care ți le poți pune pentru a găsi cauza acestei probleme, care poate apărea într-o relație. 

  1. Stilul meu de viață îmi consumă energia? 

O noapte de somn bun, exerciții fizice și o dietă sănătoasă ne păstrează apetitul sexual, spune dr. Barry McCarthy, terapeut sexual. „Oameni sănătoși, care au un somn bun, în mod regulat, au o viață sexuala activă”. Din păcate, oamenii nu se relaxează înainte de culcare, își deschid e-mailul, vorbesc la telefon, fac diverse proiecte, se luptă cu copiii lor. 

„Dacă ai de gând să dormi la 11.00, oprește-te din diversele activități pe care le faci de la ora 10.15″, spune McCarthy, conform sursei. Asta înseamnă și oprirea televizorului. Relaxează-te înainte de a te bagă în pat. 

  1. Este într-adevăr vorba de oboseală și somnolență sau este altceva? 

În multe cazuri se va investiga mai întâi dacă există și alți factori medicali sau emoționali. Starea de oboseală mai degrabă decât lipsa de atracție devine o scuză legitimă pentru evitarea sexului. 

„Sexul necesită energie. Dacă cineva este obosit, nu e de mirare că nu are un apetit sexual puternic”, spune dr. Dennis Sugrue. De exemplu, să luăm un cuplu cu două venituri, la apogeul carierei. Soția se poate plânge de faptul că vine acasă după ce a lucrat toată ziua și acum trebuie să facă cina, să verifice temele copiilor, să facă mâncare, să spele. Ultimul lucru pe care ea vrea sa îl facă este să se îmbrace ceva sexy și să aștepte în pat. Pentru bărbații, care pretind mai puțin că munca i-a epuizat prea tare pentru sex, apneea de somn poate fi cauza oboselii. 

Așadar, pentru a menține relația de cuplu este bine să-ți asiguri partenerul că este atractiv și să fii sincer cu faptul ca ești obosit. În același timp, căuta ajutor medical și tratament dacă ai vreo tulburare legată de somn

  1. Sunteți pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește timpul? 

Noaptea poate fi un moment nepotrivit pentru sex pentru unii oameni. În acest caz, McCarthy sugerează o schimbare de rutină. Încercați să faceți sex dimineața, seara mai devreme, după un somn scurt, sau în timp ce copiii sunt la balet, tenis sau alte activități extrașcolare. Cuplurile ar putea încerca, de asemenea, mângâieri, mai degrabă decât actul sexual, în scopul de a promova apropierea, chiar dacă unul dintre parteneri se simte zburdalnic. Este important să se respecte nevoile celuilalt și să se recunoască faptul că intimitatea nu este întotdeauna legată de sex. 

  1. Ce altceva ar putea fi? 

Dacă toate indicațiile anterioare nu se aplică, ar trebui luate în considerare alte cauze posibile, acestea fiind: 

  • Apneea de somn contribuie la depresie, lipsa de energie, oboseala și poate provoca impotența.
  • Insomnia – „Pacienții cu insomnie nu înlocuiesc somnul cu sexul, ci devin foarte anxioși și supărați în pat, patul devine un loc foarte negativ”, spune dr. Lisa Shives

 

Insomnia este mai frecventă decât apneea de somn. Un sondaj a arătat în 2005, în Statele Unite, că jumătate dintre cei intervievați au raportat că au cel puțin un simptom de insomnie, câteva nopți pe săptămână. Dar mulți oameni nu caută ajutorul unui specialist. 

Alte condiții care implică lipsa somnului includ probleme cu glanda tiroida, probleme de prostată care duc la vizite frecvente la baie în timpul nopții, depresie și unele medicamente.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: