Exact acum 10 ani în urmă, a fost lansată a treia parte a filmului cu vampiri: „Twilight. Saga. Zorii”. Poate ești foarte pasionat de această istorie și cunoști pe de rost atât cărțile, cât și filmele. Însă cei de la peopletalk.ru au dezvăluit câteva lucruri interesante despre faimosul lung-metraj, care ar putea să vă surprindă mult.

Peste 5000 de actori au participat la castingul pentru rolul lui Edward, iar Robert Pattinson a fost cel care a primit rolul, însă scriitoarea a vrut să-l vadă pe actorul Henry Cavill în rolul vampirului.

Robert Pattinson nu a citit niciodată cartea „Twilight”, a participat la casting doar pentru că îi plăcea mult de actrița Kristen Stewart, care până atunci fusese deja aprobată pentru rol. Actorul a menționat că a rămas impresionat de cum aceasta și-a jucat rolul în filmul „Into the Wild”.

În scena când Bella și Charlie stau într-un restaurant, în fața lor stă o femeie cu părul negru, într-un pulover roșu și cu un laptop. Acea femei este autoarea cărții – însăși Stephenie Meyer.

Una dintre cele mai frumoase scene din film este atunci când Bella și Edward stau întinși pe o câmpie plină cu flori. Se pare că acesta a fost un moment cheie în crearea cărții. Stephenie Meyer a avut odată un vis în care un băiat vampir stătea pe o pajiște cu flori, îmbrățișându-și iubita, care era o simplă muritoare.

Robert Pattinson a scris și a interpretat piesele „Never Think” și „Let Me Sign”, care ulterior au devenit coloana sonoră a filmului, de asemenea el a interpretat singur melodia la pian „Bella’s Lullaby”. Însă cântecele lui nu ar fi ajuns niciodată în film, dacă nu ar fi fost iubita lui, care a jucat rolul lui Rosalyn, Nikki Reed. Ea l-a înregistrat în secret pe Robert în timp ce cânta la chitară și le-a arătat producătorilor.

Kristen, în viața reală, are ochii verzi și a fost nevoită să poarte lentile de contact de culoarea maro, pentru a intra în totalitate în rolul Bellei. Pentru a face părul actriței să pară mai voluminos, aceasta a purtat extensii. Iar Tylor Launter a purtat o perucă pentru a avea părul lung ca cel a lui Jacob.

Când în film au apărut cei trei vampiri „malefici”, interpretați de Kam Jigande, Rachelle Lefebvre și Edi Gathegi, aceștia erau desculți, dar de fapt, actorii purtau încălțăminte care imita picioarele goale, pentru a nu răci.

Rochia pe care Bella a purtat-o la balul de la școală a costat 20 de dolari, pe când costumul lui Edward a fost unul dintre cele mai scumpe lucruri cumpărate pentru film.

Atunci când Edward și Bella sar peste fereastră pentru a se îndrepta spre munți, el îi spune următoarele cuvinte: „Ține-te bine, maimuțico!”, aceste cuvinte fiind improvizate de el. Și apropo, în varianta originală, el nu a numit-o doar maimuță, ci o maimuță păianjen (spider monkey).

În film este o scenă în care Rosalie sparge cu mâinile un bol de sticlă. În prima dublă, actrița s-a rănit grav la mână, deși era un bol special pentru astfel de trucuri, din cauza asta în restul dublelor, ea a purtat mânuși.

Sursa: peopletalk.ru