Esteticiana Daria Goroșenco știe sigur: dorințele nu se realizează peste noapte, ci în ani! I-a luat exact 9 ani ca să ajungă aici unde este, 9 ani de muncă, chin, proiecte și cliente fericite! Exact când barza vine pentru a doua oară în familia cosmeticienei, proiectul ei de suflet, Ultimate Beauty by Daria Goroșenco împlinește 9 ani de activitate. Cu această ocazie, Daria și-a amintit despre începuturi și ne-a dezvăluit ce secrete folosește ca să-ți îngrijească tenul în sarcină.

Proceduri recomandate în sarcină

„E important să avem grijă de piele – cel mai mare organ al nostru, chiar din primele zile de sarcină. Chiar dacă gravidele au nevoie de o îngrijire specială, sarcina nu este o boală! Există câteva contraindicații în anumite proceduri estetice, însă foarte multe sunt permise – personal pe toată perioada sarcinii am făcut mai multe proceduri faciale, corporale și de îngrijire la domiciliu.

Procedurile estetice faciale pe care le recomand sunt: Hidratările pe baza acidului hialuronic (pielea în această perioadă se deshidratează mult din cauza schimbului hormonal); Curățarea facială nontraumatică pe baza peelingul-ui enzimatic (cu enzime de papaya și ananas). La fel se poate efectua curățarea cu ultrasunet, însă cu condiția că aparatul e fără electrod pasiv ce se fixează cu o brățară pe mâna pacientei. La fel foarte benefică pentru graviduțe e procedura cu oxigen hiperbaric: hidratează, oxigenează tenul și previne cuperoza”, menționează esteticiana.

Riscuri și contraindicații în sarcină

„O problemă cu care m-am întâlnit eu personal în această perioadă frumoasă este pigmentația. Nu putem face tratamente ce vor scoate pigmentația în timpul sarcinii. Sunt însă recomandate tratamentele pe bază de Vitamina C, care este un antioxidant puternic și va da luminozitate tenului. La fel putem apela la peelingul ușor pe baza acidului lactic – va lumina un pic pigmentația și va hidrata bine tenul. Pigmentația va fi tratată după ce se va naște bebelușul, deoarece procedurile în tratamentul pigmentației sunt agresive și se fac cu preparate ce sunt contraindicate gravidelor.

În timpul sarcinii multe gravidute suferă de acnee. Avem și aici o rezolvare. Se permit peelingurile pe baza acidului azelaic și mandelic. Masajele faciale de relaxare și drenaj limfatic eu zic că sunt obligatorii în timpul sarcinii. Te relaxează, îți lasă o stare de bine și nu ai fața edemată. La fel masajul corporal – am făcut pe toată perioada sarcinii. Recomand anume spa-masaj și cel de drenaj limfatic. E o bună profilaxie a depresiei, edemelor, durerilor de spate și crampelor musculare. Masajul se face cu condiția că sarcina decurge fără probleme și doar cu acordul medicului”, menționează Daria Goroșenco.

Procedurile corporale recomandate

„Din proceduri corporale, o data la 4 săptămâni, recomand peelingul corporal pe bază de sare marină și alge. Se exfoliază stratul cornos (celulele moarte), iar pielea devine foarte catifelată. Pentru a detoxifia pielea și a mări elasticitatea facem împachetări, dar evităm termocuverta. Recomand împachetările cu alge ce au efect de detox și hidratare, colagen, elastin și unt de cacao și shea. Nu uităm și de zona decolteului și glandele mamare care în timpul sarcinii se măresc și pielea de aici suferă. Recomand serumuri cu acid hialuronic, colagen și elastin și măști alginate care se vor face o dată în săptămână. În condiții casnice vom folosi ulei de jojoba, unt de shea sau cocos”, menționează cosmeticiana.

Daria Goroșenco, alături de familia sa

Cremele recomandate pentru tenul feței

„Foarte important moment – îngrijirea la domiciliu! Ce fel de creme de față sau de corp pot folosi gravidele – este întrebarea esențială pe care o primesc foarte des. Atenție mare la retinol, ce intră în compoziția unor creme antiacnee și antirid. Folosirea retinolului este interzisă cu 3 luni înainte de a rămâne însărcinată și pe toată perioada sarcinii și alăptării. Evităm folosirea uleiurilor pe față deoarece au efect comedonogen (astupă porii). Recomand creme ce conțin substanțe naturale și texturi cât mai ușoare. Cel mai bine crema pentru față să fie aleasă de specialist după ce se face diagnosticul pielii. Dacă folosim creme pentru corp atragem atenția să nu fie în componență cafeina. Aceasta este activatoare a circulației sangvine și poate provoca o tahicardie bebelușului. În fiecare seară, după baie, obligatoriu aplicăm pe tot corpul în special în zona burticii uleiuri naturale din jojoba, germeni de grâu, creme cu Vit E… eu ador unt din cacao și shea”, ne dezvăluie Daria.

Epilarea și pregătirea zonelor intime pentru naștere

„Nu uităm să pregătim pentru naștere zonele intime! Pentru a preveni fisurile și ruperea țesuturilor, în fiecare seară, după baie, ungem și facem masaj în în aceste zone cu uleiuri naturale din jojoba, migdale și Vit E. Toate metodele de epilare cu aparataj (laser, fotoepilare, SHR și electroepilare) sunt strict interzise în sarcină. Nu recomand epilatul cu ceară. Cine mă cunoaște știe bine că eu ador SUGARING – epilarea cu pastă de zahar, care va lăsa pielea 100% naturală și care va fi blândă cu pielea noastră. Dacă aveți toxicoză și sunteți mai sensibilă, în special în primul trimestru de sarcină, recomand să faceți o mică pauză până la 12 săptămâni de sarcină”, mai spune Daria pentru EA.md.

Daria Goroșenco, alături de familia sa

De 9 ani mai aproape de nevoile femeilor

„2010 a fost anul cu noroc, când am zis de ce nu?! De ce să nu-mi înving fricile și să-mi demonstrez că pot? Așa a luat naștere „Estetic Studio”💜, primii mei metri pătrați în care am făcut ce vreau, am experimentat și mi-am dorit să fac mai mult. Peste doi ani, am reușit să fim primii care aduc pasta de zahăr în Republica Moldova. Ne-a fost greu să convingem femeile cât de sănătos și ce rezultat wow îl are această procedură, dar ne-a reușit. Am reușit să deschidem și prima școală profesională în sugaring și spa estetică facială și corporală. Au urmat ani de concursuri, evenimente, campionate, multe bucurii, dar și nenumărate dezamăgiri.

După multe încercări și elevi care s-au școlit la noi, după multe proiecte realizate înalt profesionist, în 2015 am lansat clinica tinereții „Ultimate Beauty by Daria Gorosenco”, cu cele mai în vogă servicii din domeniul medicinii estetice, raiul femeilor și locul unde zâmbetele sunt la ele acasă. Învăț, muncesc, cred în vise și inspir și pe alții să creadă în vise și să le realizeze!”, ne-a mai destăinuit Daria Goroșenco.