Uleiul de cocos a devenit ingredientul nelipsit din bucătăriile noastre, dar și din dulapul cu produse cosmetice. Însă oamenii au început să se întrebe dacă acest ingredient minune are cu adevărat beneficii și pentru păr, după ce unele studii au arătat că acesta nu este o alegere prea bună pentru piele.

„Oamenii folosesc des uleiurile pentru a-și hidrata părul, dar eu spun de obicei că părul are nevoie de apă și este insetat atunci când este uscat. Iar uleiul și apa nu se amestecă. De fapt, uleiul respinge apa și fie o elimină din firele de păr, fie o împiedică să pătrundă”, spune hairstilistul Ross Charles.

Ce efect are uleiul de cocos asupra părului?
„Dacă părul tău a fost degradat de colorarea excesivă sau dacă este fragil și casant, fibra capilară are nevoie de aminoacizi, prin urmare nu ar trebui să-ți acoperi firele cu ulei”, mai spune specialistul.

„Uleiurile naturale, în special uleiul de cocos, pătrund în golurile microscopice din stratul superior al firului de păr, oferă o remediere pe moment și maschează adevărata problemă. Acest lucru nu îți va ajuta părul pe termen lung și este principalul motiv pentru care sunt împotriva folosirii uleiului pe păr”, adaugă hairstilistul, potrivit glamourmagazine.co.uk.

Distribuie articolul: