Pe Tatiana Balan-Onofrei o cunoaște multă lume de aici și din București deopotrivă. A unit frumos și cu multe dragoste două maluri de Prut, două activități diferite și depune mult suflet pentru fiecare proiect în care se implică. Este femeia care promovează și poartă cu ea mereu o icoană - stilul anilor '50, pe care l-a materializat în creații „Fantasy by Tatiana”. Despre cum să faci o afacere cu suflet, despre ceea ce a învățat-o România și despre partea fashion a sufletului său, ne-a destăinuit într-un interviu Tatiana Balan-Onofrei.

Tatiana, de unde vine predilecția ta pentru haine, și anume pentru ținutele retro?

Întotdeauna am fost pasionată de ținutele anilor ’50, e o combinație de eleganță, frumos și rafinament.

Când ai înțeles că trebuie sau ești gata să lansezi o linie de haine create de tine?

onofrei 1Eu am menționat pe pagină Fantasy by Tatiana că nu sunt designer, nu pretind, nu mă auto-intitulez și chiar nu vreau să promovez asta – eu creez astfel cum îmi dictează inima. Eram curioasă și îmi plăcea lumea modei. Am făcut un curs de croitorie pentru a mă informă despre această industrie. Iar startul l-am dat atunci  când am desenat prima rochie pentru un eveniment special din viață mea. Și de scurt timp îmi exprim ideile mele către public.

Cum e femeia retro, dincolo de ceea ce poartă?

Femeile sunt toate deosebite prin esența, doar că cele care aleg acest stil își prezintă frumusețea. combinând finețea și cochetăria într-un mod deosebit. Este rochia care stă bine pe oricine – trebuie doar un strop de atitudine pentru a te contopi cu ea.

onofrei si marin

Care sunt obiectele vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei?

onofrei 4E o întrebare pe care deseori o aud. Cred că depinde de personalitatea femeii, însă clasicul răspuns este: rochia clasică neagră, cămașa albă, pantalonii clasici, fustă conică și blugii (zâmbește) – piese vestimentare care nu se vor demoda în timp.

Cum să te diferențiezi în domenii de activitate foarte mari, răspândite?

A fi diferit ține de interiorul celui căruia îi aparține afacerea. Când faci ceea ce îți place cu dedicare, dragoste și pasiune, atunci vei investi timp și vei face mereu ceva diferit. Iar cel mai important este să nu te gândești la profit, ci la confortul celor care utilizează serviciile sau produsele tale.

Pe lângă fashion, ai o companie care se ocupă de PR, tot în domenii de frumusețe, feminine. De ce ai ales anume această nișă?

Tatiana Balan Agency este un proiect foarte recent, care are un mare succes. Am o echipă profesionistă, iar fiecăruia îi place ceea ce face. Am creat această agenție ca o provocare pentru mine: să fac strategii de vânzare pentru companii și să mă bucur de succesul clienților mei.

onofrei 5

Cum reușești să te împarți pentru mai multe proiecte și să ai timp și pentru tine?

Am un regim strict și în fiecare zi depun efort pentru a perfecționa viața mea. Datorită faptului că prețuiesc timpul meu, îmi fac un program de zi, astfel încât să reușesc atât profesional cât și în viața de familie.

Care sunt cele trei lucruri care te ajută să crești profesional?

onofrei dubaiPentru mine este valabil, funcționează de minune și ma ajută motivația personală. În creșterea profesională e important să îți cunoști dorințele și să pui corect scopurile că să ajungi la destinație. În dependență de fiecare din aceste trei elemente, reușita

Ce ai învățat de când ești în România, de la mediul de afaceri de acolo?

România este o țara impresionantă, în fiecare zi învăț lucruri noi. Aici oamenii investesc în cunoștințe, în sine și progresează ușor către dezvoltarea afacerilor, astfel încât gestionarea să fie flexibilă. UE influențează mult segmentul economic și partea făină este că înveți administrarea online a afacerii, nu doar la birou, dar din orice colț al lumii.

Unde vrei să ajungi și cum te vezi tu peste 10 ani?

Propun peste 10 ani să ne revedem la o terasă frumoasă din Chișinău, cu ceva gustos și îți voi povești ce am realizat în acest timp.

Foto: Arhivă personală