Consecințele protestelor din SUA au influențat-o și pe Angelina Jolie. Actrița recunoaște că își face griji pentru copiii săi afro-americani, în special pentru Zahara, ulterior ea a menționat că rasismul este cea mai gravă problemă.

„La nivel mondial, peste 70 de milioane de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza războiului și a persecuțiilor, iar rasismul și discriminarea continuă să existe în America. Sistemul care mă protejează nu o poate proteja pe fiica mea sau orice alt bărbat, femeie sau copil cu pielea întunecată. Este insuportabil”, a spus Jolie pentru Harper’s Bazaar.

Este vorba de Zahara, în vârstă de 15 ani, pe care Jolie, împreună cu fostul soț, Brad Pitt, au înfiat-o în Ethiopia. „Trebuie să trecem de la empatie și bune intenții la legi și politici care trebuie să rezolve problema rasismului și a impunității. Oprirea abuzului din partea polițiștilor este doar începutul”, a spus Jolie.

„Oamenii s-au săturat de scuze și măsuri întreprinse pe jumătate. Ei sunt uniți în fața unei reacții inadecvate din partea celor aflați la putere. Se simte că lumea iese din hibernare. A sosit momentul să facem schimbări în legi și instituții, și să ascultăm pe cei care au suferit cel mai mult și ale căror voci au fost ascunse”, a adăugat actrița.

Amintim că toate manifestațiile și protestele au început după cazul lui George Floyd.

Sursă: glamour.ru

Distribuie articolul: