După nivelul de intensitate medie, situația epidemiologică prin gripă a ajuns la intensitate joasă. Potrivit Ministerului Sănătății, săptămâna trecută au fost înregistrate 48 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 11 confirmate de laborator, 9.066 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 434 de cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI). Spre deosebire de săptămânile precedent, de această dată nu s-au înregistrat decese.

În săptămâna 11-17 martie, ponderea cazurilor SARI a constituit 3,8% din numărul total de internări, indiferent de cauză, în instituțiile medico-sanitare publice teritoriale. Persoanele diagnosticate cu gripă au primit tratament conform protocoalelor clinice naționale, se mai arată în comunicatul emis de Ministerul Sănătății.

De asemenea, în perioada de referință, în laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, au fost investigate 42 de probe la prezența virusurilor gripale. 11 probe au fost pozitive la prezența virusurilor gripali A(H1N1)pdm09 și A(H3N2), iar altele patru au fost pozitive la prezența virusurilor non-gripali.

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale dă asigurări că supraveghează și monitorizează continuu situația epidemiologică. Instituția recomandă populaţiei întreprinderea tuturor măsurilor de profilaxie și respectarea regulilor de igienă, să se adreseze imediat la medic, în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la remedii de autotratament, precum și să urmeze sfatul medicilor.

 

 

Distribuie articolul: