Cristina Stolearenco este o tânără căreia nu îi este frică să experimenteze. Aceasta este studentă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, de la USM și este pasionată de make-up, însă șirul hobby-urilor nu se oprește aici. Tânăra iubește să gătească și intenționează să transforme această pasiune într-o mică afacere. Acest talent l-a moștenit de la bunica și mama sa, care sunt adevărate gospodine. 

„Prima încercare culinară a fost în bucătăria mamei când aveam vreo 10 ani. Îmi amintesc că am hotărât să pregătesc sos cu cartofi, carne și ciuperci. Cei drept, mi-a reușit, doar că am stat toată ziua la acel sos, credeam că nu îl mai duc până la capăt”, spune Cristina.

Cochetează zilnic cu ingredientele în bucătărie, iar principala regulă este să nu fie deranjată. Pentru ea arta culinară este un experiment încontinuu:

„Deși multe rețete sunt cunoscute sau postate pe internet, eu prefer să experimentez și să adaug multe ingrediente sau să exclud unele dintre ele. Iar rezultatul final este întotdeauna unul fenomenal.”

Bucatele sale nu numai că arată senzațional, dar au și un gust de excepție. În bucătăria ei deseori miroase a plăcințele, zeamă cu tăiței de casă, mămăligă cu friptură.

Cristina este o bună prietenă și a deserturilor, în special a torturilor. Pe viitor tânăra dorește să-și dezvolte o afacere în acest domeniu.

„Primul tort pe care l-am pregătit a fost pentru ziua soacrei mele. Evident, aveam emoții, nu știam ce reacție va avea, dacă îi va plăcea sau nu. Rezultatul însă a fost pe potrivă, am înțeles că trebuie să continui. Următorul tort l-am pregătit pentru o amică, care l-a rândul ei a rămas foarte încântată. A treia încercare a fost pentru o prietenă de-a mamei mele, iar mesajele de susținere mi-au dat curaj să continui ceea ce îmi place”.

„Pun suflet și grijă pentru fiecare detaliu. Sunt atentă să iasă totul perfect. Pentru mine este mai mult decât o pasiune”, declară tânăra.

Rețetele pe care le are, le-a moștenit de la mama sa. Se mai inspiră de la gospodinele pe care le cunoaște din grupurile culinare și de la food-bloggerii din Republica Moldova și Rusia pe care-i urmărește pe rețelele sociale. Membrii familiei și logodnicul sunt principalii critici și degustatori a bucatelor pregătite de Cristina.

„Jurnalismul și arta culinară sunt două mari iubiri. Fără acestea nu știu dacă mai eram „eu”. De obicei gătesc când am timp liber și nu am teme, dar chiar dacă am de îndeplinit sarcini, eu oricum îmi găsesc timp și pentru gătit, măcar să pregătesc niște copturi, dar oricum fac ceva”, mărturisește Cristina.

Articol realizat de Eliza Mihalache, stagiară.