Este medic și farmacistă de specialitate și a lucrat ani buni ca angajat într-o companie mare de profil de la noi. Într-o bună zi însă, Irina Buga și-a spus că e până aici. Proiectul ei de erboristerie și parafarmaceutice este unic în țara noastră și poartă identitatea de Yarba.md. Preparatele naturale, pe bază de plante sau ingrediente naturale, suplimente alimentare și alte produse se găsesc atât în reprezentanțele din CC UNIC și CC Gemeni, cât și pe site Yarba.md. Cum dezvoltă mica afacere, ne-a povestit Irina Buga în cadrul unui interviu LIVE din proiectul Empower Women.

De la angajat, la angajator

„Eram într-o poziție de conducere într-o companie mare de la noi, aveam un salariu bun pentru țara noastră și aparent totul ca să mă pot simți împlinită în carieră. Parcă totuși ceva nu-mi ajungea pentru a simți împlinirea realizării mele profesionale și am zis să plec să fac ceva al meu. M-am gândit că dacă mă prinde pensia acolo, nu am la sigur satisfacția pe care aș vrea să o am de la lucrul meu. Vroiam drive și demult aveam în cap un proiect tip Plafar sau erboristerie. 2020 a fost anul „rotund” la care eu m-am gândit că e bine să încep, dar iată că totul se întâmplă cu un anume scop. Așa am pornit erboristeria, un proiect unic în țara noastră, în care mi-am implicat toată familia, în care depun mult suflet și de care sunt mândră că este creația mea și mă motivează zilnic”, povestește Irina Buga.

De ce și-a numit proiectul YARBA.md și ce planuri are pentru acesta, aflăm din interviul video.

Clienții vin după sfat și consultație, apoi după remedii

„Prevenția este un succes, tratamentul este o scuză – asta ne spunea un profesor la facultate. De asta am creat YARBA, ca să aduc oamenilor remedii prin care să prevină anumite probleme. Să apelăm la natură de fiecare dată când avem o problemă. Asta nu înseamnă că excludem medicația clasică, chimică – sunt medic de specialitate și știu bine că putem preveni, dar trebuie să tratăm corect atunci când problema deja persistă. Oamenii pot veni la Yarba și după un sfat, o consultație sau o vorbă bună. remediile le identificăm împreună”, ne asigură Irina Buga, fondatoarea proiectului de erboristerie.

 

Testează singură sau cu echipa ei anumite produse, în special cele noi pe care le aduc pe piață. Solicitarea clienților însă este de bază în decizia de a suplini rafturile cu anumite preparate noi. Cum vede Irina Buga dezvoltarea afacerii sale și care au fost cele mai mari greutăți cu care s-a confruntat în afacere, aflați din interviul „Empower Women” cu fondatoarea Yarba.md. Aflați și ce sfat le oferă femeilor care mai stau la dubii dacă e bine sau ba să se lanseze în afaceri.

P