Ina Minciună este femeia care a lăsat un loc de muncă stabil pentru o pasiune. Împletitul sau croșetarea a coincis cu perioada de maternitate, când femeia a început să creeze diferite haine și accesorii împletite pentru fetița sa. De la pasiune la o mică afacere a fost doar o chestiune de timp, dar și de mai multe lucrări realizate. Câți kilometri a impletit, dar și câți a desfăcut, ne spune în cadrul unui interviu LIVE #EmpowerWomen Ina Minciună.

„Primele creații le-am făcut când o așteptam pe fiica mea să vină pe lume. Postam pe rețele creațiile, erau niște hăinuțe, și am primit încurajări de la toată lumea ca să continui. Lucram când ea dormea sau chiar noaptea la lampă – acest lucru îmi făcea plăcere și nu simțeam că fac efort pentru asta. Încălțămintea croșetată a apărut după ce eu am văzut-o undeva pe rețele la europence și îmi doream să fac și eu ceva asemănător. Furnitura o iau în mare din România, ca și alte materiale cu care lucrez. Familia e cea care m-a susținut și care îmi poartă primele creații. Am deșirat mult, cred că am împletit kilometri, dar am și descusut mult”, ne spune Ina Minciună, meșter popular.

„Ca să pot participa la anumite proiecte, în 2019 mi-am înregistrat întreprinderea și de atunci am oficializat mica mea afacere. Acum ceea ce caut este un ajutor și, deci, ar fi prima mea angajată. Din fonduri am reușit să-mi achiziționez o mașină de împletit, dar și una de împâslire a lânei. Cea din urmă vreau să mă ajute să realizez niște genți, dar și să-mi diversific creațiile mele. Încurajez toate femeile, toate persoanele să facă ceea ce le place și să facă acest lucru astăzi – nu amânați această decizie”, ne-a mai spus Ina.

Vezi mai jos doar câteva dintre creațiile Inei:

Foto: Ina Minciuna Handmade