Urmărind-o cu atenție în intervale lungi de timp și verificând sute de recenzii ale clientelor sale, am observat cum Adriana a evoluat în meseria sa. Putem spune sigur că este make-up artistă înnăscută. Se pare că Adriana Țîcu are secretul unei femei de succes și mame împlinite. Afacerea pe care o deține te inspiră să trăiești viața frumos, iar pe lângă aceasta este și fondatoarea Academiei ADIT-International Beauty Institute, unde zeci de eleve învață secretele din industria beauty. A absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea de Stat, însă chemarea ei a fost alta – arta machiajului.

A început să lucreze în industria frumuseții încă din anul 2010, însă inițiativa de a-și lansa propria academie de frumusețe, a venit atunci când prietenele sale o rugau să le învețe arta machiajului.

„Am fondat școala oficial în anul 2013. A venit ideea să-mi dezvolt această afacere atunci când clientele mele au început să mă roage să le învăț să se machieze corect și profesionist. Pe atunci nu era dezvoltat mediul online, astfel au apărut tot mai multe doritoare. După trei de ani de activitate și muncă asiduă, am decis să trec totul pe oficial. Când am depus actele eram însărcinată cu fiul meu pe care l-am numit Adi, iar școala am numit-o ADIT (Adi Ticu). Primele lecții le dădeam individual, într-un oficiu foarte mic, dar luminos și primitor. Pe atunci era foarte complicat să investești în ceva luxos. Toți bănuții munciți erau automat investiți în ADIT, dar pentru mine partea financiară nu era atât de importantă – primeam o plăcere deosebită din tot ce făceam și asta era peste toate”, mărturisește Adriana.

O altă locație, mai multe cursuri

„Anume așa a început drumul din școala de machiaj a devenit ADIT- Centru de Instruire estetică, cu mai mulți profesori, pe unii chiar eu i-am instruit. Avem o gamă largă de cursuri profesionale în industria frumuseții: cursuri de machiaj profesional și coafuri, de alungire a genelor, corecția sprâncenelor cu brow henna, epilare, micropigmentare, laminare a sprâncenelor și genelor. Acum toți trecem printr-o perioada grea, de aceea academia noastră oferă posibilitatea ca elevele să-și îndeplinească visele, studiind. Pot sa facă trei cursuri în unul, iar prețurile sunt la fel ajustate perioadei dificile pe care o traversăm”, povestește antreprenoarea.

Să muncești într-o afacere beauty înseamnă să îți asumi o responsabilitate mare și să depui efort chiar dacă există dificultăți. Oamenii din echipa Adrianei sunt ca o familie, prietenoși și mereu organizați. Adriana adoră ceea ce face, pentru ea fiecare detaliu este important. Își petrece activitatea șapte zile din șapte în cadrul academiei. Partea cea mai neplăcută a acestei afaceri este concurența neloială din Republica Moldova, pe care o remarcă antreprenoarea.

„Cel mai important e să îți vezi de viață și de activitatea ta. Dacă atragi atenția la bârfe și comentarii, la tot negativismul oamenilor din jur, îți pierzi energia pentru nimicuri”, dezvăluie femeia.

La întrebarea cum îmbină viața de mamă cu femeie de afacere, Adriana ne-a spus că este complicat să împarți timpul familiei și a jobului. În primii ani muncea foarte mult, practic nici nu avea timp pentru familie. Dar mereu a fost susținută și apreciată pentru munca depusă. Acum orice clipă liberă o petrece alături de cei dragi.

2020 – an greu, inclusiv pentru industria beauty

„Acest an ne-a marcat nespus de mult, dar și ne-a dat o lecție bună. După această perioadă am înțeles cu toții că viața trebuie prețuită. Pentru anul 2021 am multe planuri, doar că acum, în această perioadă dificilă și din cauza schimbărilor radicale care se întâmplă în lume, ne focusăm să ne menținem”, a menționat Adriana.

„În domeniu frumuseții este ușor să intri dar greu să te menții. Trebuie să înțelegi că este nevoie de muncă, practică și desigur răbdare pentru că lucrezi cu clienți diferiți. Trebuie să fii pregătită pentru recenzii bune, dar și pentru cele rele, ori frumosul e subiectiv. Astăzi oricine poate deveni makeup artist sau hair-stylist sau orice altă profesie. Însă doar dacă depui sârguință și timp, cu investiții financiară în cursuri sau perfecționări, reușești să te diferențiezi”, ne-a mai spus în final Adriana Țîcu.

Autoare: Eliza Mihalache, stagiară