Elevii din școlile din țară vor avea câte un ghid de dedicat comportamentului pe timp de pandemia generată de COVID-19. Acestea sunt două la număr,  unul fiind destinat pentru ciclul primar, iar celălalt pentru ciclul gimnazial și liceal.

Acestea conțin măsurile de protecție pe care elevii trebuie să le respecte în drum spre și de la școală, la intrarea în instituția de învățământ, în sala de clasă, în pauze, la bibliotecă, în sala de mese, pe terenul de sport și în vestiarul sălii de sport, în blocurile sanitare.

Totodată, acestea conțin și sfaturi utile pentru copii despre cum să își protejeze sănătatea psihoemoțională.

Un alt compartiment al ghidului este „Agenda mea”, unde elevii vor putea să-și planifice aspectele organizatorice ale procesului educațional.

Acolo își vor putea nota orarul accesului în instituție, începutul lecțiilor, accesul către sala de mese,modalitatea de divizare a clasei conform modelului selectat pe săptămâni, orarul lecțiilor, platformele, aplicațiile, resursele TIC pe discipline de studii utilizate etc.

„Ghidul elevului/elevei din ciclul primar, în contextul situației epidemiologice cu COVID – 19” și „Ghidul elevului/elevei din ciclurile gimnazial și liceal, în contextul situației epidemiologice cu COVID – 19” vor fi expediate electronic în adresa tuturor instituțiilor de învățământ din țară.

Aceste au fost elaborate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, UNICEF Moldova, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova și Organizația Mondială a Sănătății în Moldova.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: