Elevii vor relua învățământul din 16 Martie. Studiile însă vor fi organizate în baza a trei scenarii, în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate. Acest lucru a fost decis astăzi de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică în cadrul unei ședințe privind reluarea învățământului.

Scenariul 1, Prezența fizică

Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Verde sau Cod Galben (incidența mai mică de 49 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile)

Scenariu 2, combinat

Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Portocaliu (incidența cuprinsă între 50-100 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile) – procesul de studii cu prezența fizică va fi permis preșcolarilor, elevilor din învățământul primar, elevilor din clasele absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a (din școlile serale)), precum și a elevilor din învățământul profesional tehnic antrenați la stagiile de practică și a studenților din anii terminali din învățământul superior la orele practice. Pentru elevii și studenții din celelalte clase și ani de studii, procesul educațional va fi organizat la distanță.

Scenariul 3, 50% online pentru absolvenți

Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Roșu (incidența mai mare de 100 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), va fi asigurată participarea zilnică, cu prezență fizică în instituțiile de învățământ, a preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a) și a elevilor și studenților din anii terminali din învățământul profesional tehnic și superior. Pentru elevii și studenții din celelalte clase și ani de studii, procesul educațional va fi organizat la distanță.

Amintim că elevii au rămas acasă din data de 1 martie, fiind implicați în ore la distanță (online). Ulterior, autoritățile au decis prelungirea vacanței de 8 martie până la data de 15 martie.