Muzica este arta care ne bucură zi de zi, iar oamenii din spatele muzicii sunt plini de inspirație și de pasiune. Chitara a devenit parte din viața lui, acum, acest instrument e mai mult decât o simplă pasiune. 

Personajul principal din acest articol este Victor Vacarciuc  sau…poate totuși e „chitara”?!

Victor a reușit să transmită dragostea față de chitară multor copii și încă continuă să o facă. Și-a deschis propria școală de muzică online. Acolo transmite și povestește celorlalți despre o altă lume, cea care dă aripi minții și zbor imaginației – lumea notelor muzicale. A început să predea chitara online pentru că a primit foarte multe solicitări chiar și de peste hotare. Este profesorul care a găsit cheia pentru fiecare elev în parte, fie el matur sau copil. 

 

El este sigur că elevii lui de la școala de muzică, în scurt timp vor ajunge să cânte pe cele mai mari scene ale lumii!

 

Victor Vacarciuc este muzician și profesor de chitară. Cu multe eforturi reușește să-și împartă pasiunea și cu ceilalți, iar secretul este perseverența și munca. La început i se părea ceva plictisitor, acum însă, este viața lui! Citește interviul de mai jos și vizionează videourile. Descoperă-i istoria, fie prin muzică sau prin scris, pentru că atunci când cuvintele sunt de prisos, muzica întotdeauna vorbește.

Cum ai început să cânţi şi ce anume te-a atras la chitară? Descrie-ne cum s-a născut pasiunea pentru acest instrument. 

La început, am privit acest instrument ca ceva plictisitor, mă gândeam că doar oamenii în vârstă practică chitara. Însă această părerea am avut-o până când odată am ascultat un băiat cum cântă, auzeam voce, dar și chitară – acel moment a fost unic în viața mea. Am rămas adânc atins de sunetul care ieșea din chitară. 

Îți mai amintești primul cântec învățat la chitară?

Poate să sune amuzant, dar primul cântec la chitară a fost „Un Elefant se Legăna”, pe nota Re și La.  Cântecul care cu siguranță îl cunosc absolut toți. 

Ce reprezintă sunetul chitarii pentru Victor Vacarciuc? 

Sunetul chitarei pentru mine este ca sucul de pere, dulce și plin de aromă. 

De ce ai ales anume chitara și nu un alt instrument muzical? 

Defapt nu eu am ales chitara, EA pe mine m-a ales. Nici până acum nu știu de ce a făcut asta, dar știu că a făcut o alegere bună! Totuși, aici pot să răspund și astfel – Am ales anume chitara pentru că o asociam cu fructul meu preferat, PARA.

Tu ai și o școală de chitară online? Cum ți-a venit această idee și care a fost cea mai grea provocare în această afacere a ta? 

Am creat Școala de chitară online din două motive. Acestea fiind: 

  • Să împărtășesc cunoștințele și experiența mea acumulată ani de zile. 
  • Să motivez oamenii să fie mai curajoși și mai ambițioși în dorințele lor. 

Cea mai grea provocare a fost să trecem de la lecțiile fizice la lecțiile online! Cu toate acestea, cel mai interesant lucru este că făcând acest pas, am înțeles cât de important este ca profesorul să fie prieten cu elevii lui. Un prieten adevărat nu poate spune niciodată că „nu poți, ești slab, sau nu vei reuși”. 

 

De ce copiii pasionați de muzică ar trebui să aleagă anume școala ta @scoaladechitara?

Aici elevii se inspiră din compozițiile mele, devin încurajați prin muzica mea, așa cum și eu am fost odată! De asemenea, pe lângă faptul că învață notele și acordurile, ei înțeleg importanța dezvoltării personale, unii din ei citesc câte două cărți în lună. Se studiază după material american, sunt incluse melodii din diferite genuri muzicale cum ar fi: Blues, Jazz, Rock, Pop, Classic. 

Ah da, cel mai interesant este că, pentru efortul depus la lecții, elevii se aleg cu pizza lor preferată sau cu o înghețată. 

Care sunt cele mai importante caracteristici pe care ar trebui să le aibă un profesor bun de chitară?

Răbdare, prietenie, încurajare, disciplină și cel mai important iubire față de ceea ce faci!

Ce urmăreşti prin tot acest efort şi timpul pe care îl depui practic în fiecare zi la școala ta online?

Sunt sigur că cei care vin la școala noastră online și obțin cunoștințe, în scurt timp vor ajunge să cânte pe cele mai mari scene ale lumii. 

Ce sfaturi ai da unui tânăr care face acum primii paşi în lumea muzicii și anume a chitarei?

Dacă chiar dorește să cunoască acest instrument atunci trebuie să se dedice în totalitate, nu 80%, nu 99%, dar 100%. Odată ce va face acest lucru, rezultatele obținute îl vor șoca. 

Cine este Victor Vacarciuc dincolo de chitară și muzică? 

Victor Vacarciuc, dincolo de chitară și muzică este persoana care va fi un prieten adevărat pentru oricine are nevoie. E o persoană foarte simplă cu o ambiție de fier, iar ambiția trebuie să fie demonstrată și nu doar vorbită. 

„Slow is Fast and Fast Is Slow” 

 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.