2020, dar și 2021 a fost ani foarte neașteptați și grei pentru noi toți. Dacă cineva ne-ar fi spus în urmă că ne vom confrunta cu o pandemie globală, probabil că am fi râs, dar uite că s-a întâmplat, iar pentru a face față situației și a merge mai departe trebuie să ne adaptăm. 

Unul dintre multele aspecte pe care COVID-19 le-a afectat este sistemul de învățământ. Studenții și elevii din întreaga lume au fost nevoiți să învețe de acasă. Cum? Majoritatea dintre ei au ales aplicația Zoom. Pentru elevi, a fost o mare schimbare în viața lor, nu doar pentru că nu-și mai puteau vedea prietenii, ci și pentru că trebuiau să schimbe complet modul lor de viață și sistemul de învățare. 

Să stai toată ziua în fața ecranului computerului nu este o sarcină ușoară. Învățarea prin intermediul unui ecran este foarte provocatoare și necesită multă voință și efort pentru a te concentra și a acorda atenție. Având în vedere că se pare că acest lucru nu se va termina curând, noi venim cu un material care cu siguranță îți va fi de ajutor .Iată cele mai bune sfaturi pentru a te concentra și a acorda atenție aplicației Zoom în același mod cum ar fi fost într-o clasă. 

Fără distrageri 

Prima și cea mai importantă regulă pentru a rămâne concentrat în timpul orei de zoom este să îndepărtezi tot felul de distrageri. De la telefoane, la alimente, laptopuri, animale de companie sau orice alt articol care îți poate distrage atenția de la concentrare. Pentru a evita distragerea, închide telefonul în timp ce ești conectat la Zoom. Dacă ai animale de companie, încuie ușa, iar dacă îți este foame, așteaptă sfârșitul orei. 

Spațiu liniștit

Situația ideală ar fi să poți studia dintr-o cameră separată în care să nu fie zgomot sau oameni care să intre și să iasă constant. Dacă ai căști, atunci acesta este un plus pentru a menține zgomotul. 

Ia notițe

Luarea notițelor în clasă este imperativă nu numai pentru a rămâne concentrat, ci și pentru a învăța. Notițele deschid ușa către un alt tărâm în care ești doar tu, stiloul tău și profesorul tău. Pe de altă parte, acestea te vor ajuta și să studiezi atunci când va începe perioada de examene. Luând notițe, vei vedea cât de repede trece timpul și înainte să-ți dai seama, ziua se va termina.

Stai la masă 

Chiar dacă ești în camera ta, încearcă să nu te întinzi în pat sau pe canapea, pentru că acest lucru doar va înrăutăți lucrurile. Te va obosi și îți vei pierde complet concentrarea. 

Pregătește-te pentru lecție

A lua micul dejun și a te îmbrăca înainte de curs, la fel ca și cum ai face dacă ar trebui să mergi la școală, te va ajuta să te simți mult mai concentrat, alert și dornic să înveți. 

Copilul tău și acum învață online?