O femeie de 38 de ani, din localitatea Trușeni, num. Chișinău este învinuită de procurori de trafic de influență. În urma unei anchete penale s-a stabilit că în primăvara anului 2017 învinuita a pretins și primit câte 300 de euro, de la șase cetățeni diferiți susținând că îi ajută să dea Bacalaureatul fără ca aceștia să participe la examene.

Femeia este și ea elevă în clasa a XII-a, în cadrul unei școli serale din capitală.

Învinuita le spunea victimelor sale că are influență asupra persoanelor publice din cadrul instituțiilor de învățământ, inclusiv a celor responsabile de organizarea și desfășurarea examenelor de Bacalaureat, și că urma să înscrie cetățenii respectivi în lista candidaților la Bacalaureat, sesiunea 2018.

Femeia mai este acuzată că în perioada decembrie 2016 – februarie 2018, susținând că are influență asupra angajaților Direcției înregistrare a transportului şi calificare a conducătorilor auto, a pretins și primit 1100 Euro de la mai multe persoane care voiau să obțină permisul de conducere auto.

Învinuita și-a recunoscut în totalitate vina, colaborând cu organul de urmărire penală.

Dacă va fi găsită vinovată, inculpata riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale (100.000 – 150.000 de lei) sau cu închisoare de până la 5 ani.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: