Și-a început visul pe când trăia în nordul Rusiei, unde iarna era lungă și rece. Citea mult și i-a nimerit în mână o carte despre ierburi. A interesat-o tema și a început a studia mai aprofundat. Avea atunci aproape 25 de ani, iar acum își amintește cu drag de acel început, în care nopți întregi citea lângă căminul cald. „Am avut întrebări și am căutat răspunsuri”, așa își motivează pasiunea pentru plantele medicinale Elena.

Facultatea de Valeologie din Moscova nu a reușit să o treacă. Deși își dorea mult. Copiii, nepoții, grijile nu i-au oferit această posibilitate, însă cursuri de specializare pe aromaterapie a reușit să facă tot la Moscova. Acolo a participat și la diverse seminare cu cercetători din domeniul agriculturii și producătorilor de uleiuri eterice.

Creații bazate pe cercetare

Din 2005 se ocupă de crearea cremelor pe bază de diferite uleiuri și plante medicinale, atât pentru întreținerea pielii cât și pentru diferite afecțiuni ale acesteia. De la amestecuri care întăresc pielea capului și până la unguente pentru zona intimă. „Am făcut o cercetare cum se poate de tratat în complex, și în afară și în interior, mă refer și la păr și la sfera reproductivă și la sectoarele de respirație și discut foarte mult cu alții despre importanța întreținerii picioarelor, mâinilor și articulațiilor”, povestește Elena

O preocupare aparte o are pentru zona intimă a femeiei, cum să aibă grijă de ea în momentele sensibile ale vieții, precum sarcina și după naștere în perioada de restabilire. O interesa și numărul alarmant de femei care nu pot avea copii și a decis să studieze capitolul dat pentru a crea un complex de medicamente naturale care ar rezolva problema.„Citisem că în Rusia 48% din oamenii care pot să prindă sarcina nu au o sarcină, e alarmant, de asta caut moduri de tratare în complex”, ne-a mai relatat naturista.

În armonie cu tine

„Cel mai important este să fii în armonie cu tine ca să ai și o sănătate bună, trebuie permanent să te relaxezi și să te descătușezi. Nu e vorba doar de meditație, dacă mergi la o cascadă și ea se revarsă peste tine tot te curăți. Omul pozitiv nu poate fi doar acasă între patru pereți, trebuie să iasă în natură, să vorbească singur cu el, să se întrebe ce îl împiedică să fie sănătos, echilibrat, poate grijile, poate ocupațiile??? Măcar 5 minute pe zi să le ofere discuțiilor cu el însuși”, mai spune Elena Chircu.

Și ea își urmează principiile în viața de zi cu zi, aplicându-le cu mare precauție în meseria pe care o îmbrățișează: Eu niciodată nu voi pregăti o cremă dacă nu sunt în armonie, eu cânt, merg la duș, fac ceva ca să mă echilibrez. Visez la natură să prepar cremele mele pe viitor”, mai dezvăluie Elena.

Despre medicamentele contemporane are propria părere: Oamenii au frică de natură, asta pentru că chimia ne-a venit în ajutor. Ea a intrat în viața noastră atunci când am devenit foarte ocupați. E mai ușor să bei pastile decât să-ți prepari niște băițe pentru corp. Faceți băi cu uleiuri eterice sau cu plante naturale, pentru relaxare. Eucaliptul, bergamotul, levănțica sunt foarte bune pentru relaxare. Nu recomand adăugarea lor în șamponuri căci acestea sunt sintetice. Pentru curățarea camerei recomand uleiul de ienupăr, care aparține familiei de conifere”, ne recomandă naturista.

Cele mai importante rețete ale lumii

Sunt 4 rețete foarte adânci și secrete care formează fondul lumii. Fiecare rețetă conține câte 7 plante, în total 28, este rețeta de aur, argint, bronz…”, spune creatoarea de creme naturiste. Plantele pentru propriile rețete le strânge singură din natură pentru a ști precis că sunt ecologice și nu de pe marginea străzii. Chiar recent a colectat urzica din pădure pentru o clientă. „Am avut o comandă pentru psoriazis și am creat unguentul și i-am dat și să bea ceva. E disciplinată și are rezultate, dar mai are încă mult de lucru”, ne-a mai povestit Elena Chircu.

Autor: Cristina Jabinschi, stagiară