Acestă formulă din psihologie te va ajuta să-și îmbunătățești relațiile cu persoana iubită. 

Permite-i lui să aibă grijă de tine

Atunci când faci un gest frumos pentru persoana dragă, vei observa că o îndrăgești și mai mult. Acest efect se numeșște efectul lui Benjamin Franklin. Fenomenul psihologic presupune, de fapt, că nouă ne plac oamenii pentru care  îndeplinim careva lucruri frumoase.

Membrii proiectului „Soul Pancake” au decis să testeze acest fenomen. Ei au au găsit câteva cupluri care au acceptat să participe la experiment. Unul dintre parteneri din toate cuplurile, avea menirea să-și manifeste grija față de cealaltă persoană: să spună lucruri frumoase, să-i aducă băutură și altele. Ceilalți parteneri, la rândul lor nu trebuiau să facă absolut nimic.

La finalul experimentului, acei parteneri care își manifestau grija, își apreciau partenerii cu 5% mai mult decât la începutul experimentului. Asta protrivit anchetelor pe care participanții le-au completat la începutul și la sfârșitul experimentului.
Concluzia? Convinge-te că îi permiți partenerului tău să-și manifeste grija față de tine. Nu insista, dacă și el insistă, ca să achiți tu nota la restaurant sau să conduci mașina. Oferă-i șansă iubitei tale, iubitului tău să „investească” în relația voastră și, astfel, el (ea) te va prețui și mai mult.

Distribuie articolul: