Se spune că e bine să îți pregătești sania din vară și carul din iarnă. Adevărul din spatele acestui citat se ascunde și în deciziile noastre financiare. Unul dintre motivele de ce ar trebui să ne asumăm hotărâri economice și de ce ar trebui să gestionăm resursele noastre corespunzător este ca să ne putem permite o vacanță anuală pe cinste. Am stat de vorbă cu specialiștii companiei Credit Ușor și iată ce metode eficiente de a aduna bani pentru un concediu de vis poți aplica.

1. Gestionează cheltuielile și optimizează consumul

Primul pas pentru a face economii este să îți monitorizezi categoriile de cheltuieli. Teoretic, acestea pot fi divizate în:

  • Cheltuieli esențiale, fără de care calitatea vieții scade substanțial. Se includ aici plățile pentru servicii comunale, achitarea costurilor pentru alimentație, tratament, îngrijirea copiilor. Acestea cheltuieli sunt de natură repetitivă și, de regulă, nu ar trebui să ne ia prin surprindere.
  • Cheltuieli inopinate – acestea survin ca rezultat al unor circumstanțe și evenimente care nu depind neapărat de deciziile noastre asumate responsabil. De exemplu, o țeavă spartă poate să creeze o situație neplăcută care nu suportă amânare.

Prima categorie de cheltuieli trebuie gestionată prin identificarea alternativelor fiabile. De exemplu, poți procura unele alimente profitând de reducerile active, poți să îți procuri un pachet cu servicii medicale în loc să achiți fiecare vizită la doctor.

A doua categorie de cheltuieli poate fi acoperită prin credite online urgente, soluție fiabilă și convenabilă dacă ai un venit stabil. În acest fel, în cazul apariției unei situații neprevăzute poți depune o cerere de credit și să primești suma de bani necesară.

2. Determină concret locația viitoarei vacanțe

Pentru a economisi eficient trebuie să decizi din timp care este locația viitorului concediu, deoarece în acest fel poți:

  • Rezerva locația cazării la un preț net inferior comparativ cu perioada estivală;
  • Rezerva bilete de avion sau transport terestru la costuri mult mai mici;
  • Planifica cheltuielile diurne pe fiecare zi de vacanță;
  • Alege itinerariul locurilor de vizitat și poți afla, din timp, cât costă intrările în acele locuri.

Realizând toate aceste etape vei putea înțelege care este mărimea estimativă a sumei necesare, respectiv vei putea calcula formula de economisire.

3. Determină formula de economisire a banilor

Și pe final, etapa cea mai importantă este să folosești o formulă de depozitare a banilor. De exemplu, poți pune deoparte între 15-30% din venitul lunar pentru a acoperi costul vacanței și a crea o pernă de rezervă până la momentul plecării. În acest fel, nu doar îți vei asigura vacanța, ci și vei putea să pui bani pe deasupra ca să te răsfeți și să descoperi un loc nou la intensitate maximă.

Dacă nu îți ajung bani și nu vrei să amâni vacanța, poți să iei un credit rapid. Alege Credit Ușor și bucură-te de finanțe rapide oricând, pentru dorințe împlinite cu drag.

 

Distribuie articolul: