Dacă tot e din ce în ce mai frig afară ne putem „încălzi” serile mergând la teatru și urmărind spectacole cu adevărat legendare! Iată ce repertoriu bogat ne prezintă Teatrul Național Mihai Eminescu pentru această săptămână.

Pentru ziua de miercuri, 5 decembrie, la ora 18:30 teatrul ne propune un spectacol extraordinar:Maria Tănase: Aş muri, moartea nu-mi vine…” -un recital despre viaţa artistică a celei care a fost şi rămâne veşnic o voce inconfundabilă, inegalabilă, unică – o surprinzătoare şi emoţionantă lecţie de ambiţie, curaj, speranţă și demnitate pe care ne-o serveşte Măria Tănăse – „Maria cea fără de moarte”, neuitata şi celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru.”

Joi, 6 decembrie, la 18:30 avem parte de „O aventură tomnatică”: o incursiune insolită în universul casnic al zilelor noastre; comedie dulce-acrişoară, farsă cu subînţelesuri, plină de replici sclipitoare; spectacolul prezintă o radiografiere necruţătoare a vieţii unui cuplu ce vrea să o ia mereu de la capăt…

Pe 7 decembrie la ora 18:00, suntem invitați să ne bucurăm de legendara „Casă Mare” de Ion Druță. Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu rataţi spectacolul!

Sâmbătă, 8 decembrie la ora 18:00 urmărim Pomul vieţii” este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingând coardele sufletului omenesc.

Duminică, 9 decembrie la ora 18:00 ne putem relaxa și umple de energie urmărind comedia „Tache, Ianche şi Cadâr”, care readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi.

Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie, compasiune.

Aşadar, spectacolul „Tache, Ianche şi Cadâr” este istoria noastră, a celor care trăim sub acelaşi soare şi împărtăşim aceleaşi gânduri şi aspiraţii omeneşti.

Distribuie articolul: