După vacanță, dar și după toate sărbătorile de iarnă, probabil că somnul tău și-a pierdut regimul și a devenit totul confuz. Cu siguranță trezitul devreme dimineața devine din ce în ce mai dificil și pentru tine. În acest articol vei găsi câteva sfaturi pentru a intra rapid într-un ritm de lucru constant. 

Pregătește-te mai în serios pentru culcare

Înainte de a merge la culcare, asigură-te că aerisești camera. Temperatura recomandată pentru dormit este de 18-20 de grade. Elimină sunetele care îți distrag atenția, închide computerul, închide ferestrele și ușile sau pune dopuri pentru urechi. Fă o baie fierbinte cu ulei relaxant sau cu sare de mare. Nu folosi niciun gadget cu minim 2 ore înainte de culcare, pentru că lumina albastră pe care o emit scade nivelul de melatonină și reduce probabilitatea unui somn odihnitor și sănătos.

Nu dormi în timpul zilei

Adesea, acesta este motivul insomniei, deoarece corpul tău a căpătat putere și energie în timpul unei odihne lungi în timpul zilei și acum este dornic să lupte. Găsește ceva de făcut, astfel încât să nu ai timp pentru somn ziua, astfel, până seara vei fi suficient de obosit și vei putea adormi rapid.

Nu sta întins în pat privind în tavan

Creierul percepe culcatul în întuneric fără somn ca pe o stare normală, iar în timp devine un obicei. Dacă nu poți dormi mult timp, atunci începe activitate: citește o carte, meditează sau ascultă muzică calmă.

Creșteți activitatea fizică

Este mai bine să te antrenezi dimineața sau cu cel puțin trei ore înainte de culcare. Sportul va avea un efect pozitiv nu numai asupra organismului, ci și asupra stării tale de bine, iar oboseala plăcută de la sfârșitul zilei te va ajuta să adormi rapid.

La tine cum e cu regimul de somn după sărbători?

Distribuie articolul: