Alegerea unui avocat, oricând ar fi cauza pentru care acesta ne va reprezenta în instanță, necesită multă pricepere. Pe lângă profesionalism și cu oștințe profunde, avocatul trebuie să dea dovada și de alte calități, absolut indispensabile unui specialist.

Avocata Tatiana Enachi ne-a expus câteva criterii esențiale de care să ținem cont atunci când ne alegem reprezentantul legal în instanța de judecată:

“Avocatura reprezintă prestarea anumitor servicii juridice, iar o persoană, care are nevoie de oricare servicii, se bazează pe recomandările celor apropiați. Prin urmare, și în avocatură funcționează și dă rezultate același principiu de încredere în recomandările și referințele unor persoane cunoscute.

Deja când are loc prima întâlnire cu eventualul avocat ar fi cazul să se observe perseverența, responsabilitatea, înțelepciunea și, nu în ultimul rând, nivelul de cultură și educație al acestuia.

În opinia mea, nu este posibil să practici bine oricare meserie și să obții rezultate care se mențină în timp, dacă nu ești un om educat cu o atitudine conștientă, care poate fi citită din primele clipe. Mai cred că trebuie să fii o persoană destul de tenace, precum și o persoană care să se poată face înţeleasă şi care să domine o discuţie atât în relaţia cu clientul tău, cât şi în relaţia cu adversarul şi cu instanţa de judecată.

Acestea sunt lucruri cu care trebuie să te naşti, pentru că mă îndoiesc că pot fi dobândite urmare a unor cursuri”, concluzionează avocata.

Aveți mare grijă cui încredințați soarta și afacerile, oricare ar fi acestea.

Vedeți și un interviu cu Tatiana Enachi, avocata care nu aleargă după profit, ci caută să rezolve cauze care să aibă succes!