Federația Rusă, stat care sponsorizează terorismul, a demonstrat, în nenumărate rânduri, că nu respectă drepturile omului. Duma de Stat a adoptat legea care interzice propaganda LGBT.

Astfel, orice eveniment sau acțiune prin care se promovează homosexualitatea în mediul online, filme, cărți, publicitate și în mediul public va fi pedepsită cu o amendă de 6,600 $ pentru persoanele fizice și 82,100$ pentru persoanele juridice. Străinii care promovează mișcarea LGBT vor fi arestați timp de 15 zile sau expulzați din țară, potrivit Reuters.

Rusia are o politică ,,de apărare a valorilor tradiționale”, care condamnă homosexualitatea și interzic marșurile LGBT. Deputații argumentează decizia susținând că apără valorile morale. În viziunea lor Occidentul promovează valori decadente, care dăunează bunăstării și educației etice a tinerii generații.

Deputatul Alexander Khinstein, conform Reuters, a declarat luna trecută că:

Mișcarea LGBT de astăzi este un element al războiului hibrid și în acest război, noi trebuie să ne protejăm valorile, societatea și copiii noștri.

ONG-ul LGBT Network, care apără drepturile comunității și le oferă sprijin legal, declară că legea este absurdă și are scopul de a discrimina și umili persoanele LGBT. Aplicația TikTok a fost amendată, luna trecută, cu aproximativ 50000 de dolari pentru că promova clipuri cu tematică LGBT, iar ROSKOMNADZOR (instituția care reglementează și cenzurează mass-media) a cerut editurilor să retragă din vânzare toate cărțile care promovează homosexualitatea.

Legea trebuie să fie revizuită de camera superioară a Parlamentului și semnată de către președintele Vladimir Putin pentru a intra în vigoare.