Un desert sănătos sau o gustare rapidă, dulce şi crocante, aşa se pot descrie chipsurile din fructe. Noi îți arătăm două metode ușoare de a prepara aceste chipsuri.

Ingrediente:

  • 2 mere
  • 2 pere
  • 1 banană
  • 2 kiwi
  • ½ ananas
  • 1 portocală
  • 1 mango
  • 2-3 linguri apă
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • ½ extract vanilie
  • 1 linguriţă scorţişoară

Preparare:

Descojiți, spălați foarte bine sub jetul de apă rece şi tăiați feliuţe fructele.

I Metodă

Aşezați feliile de fructe, cu spaţiu între ele, pe o tavă a unui deshidrator de alimente. Cu cât vă doriți să devină mai crocante, cu atât prelungiți timpul de uscare: de la două ore în sus, la o temperatură maximă de 60 de grade Celsius.

II Metodă

Aşezați feliile de fructe, cu spaţiu între ele, pe o tavă în care ați pus hârtie de copt. Între timp, pregătiți într-un bol amestecul de apă cu zeamă de lămâie şi extract de vanilie. Stropiți fructele cu acest amestec, apoi presărați scorţişoară peste ele.

Le lăsați la cuptor, la 220 de grade Celsius, între o oră şi două ore jumătate, în funcţie de cum doriți să devină textura lor. Puteţi să le deshidratați pe rând sau împreună, însă în cel de-al doilea caz se poate întâmpla ca unele felii de fructe să se usuce mai repede decât celelalte, de aceea este nevoie să le verificați periodic.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Vezi și: Cum scăpăm de ronțăieli și de alimentele care ne îngrașă cât #StămAcasă. Secrete de la Victoria Ursu (Video)

Distribuie articolul: