#StămAcasă sau #Lucrămacasă – în perioada carantinei este mai dificil să menținem un regim alimentar echilibrat… Sau poate dimpotrivă – acesta este momentul când putem corecta în meniul nostru tot ce nu puteam, fiind în alergare mereu, la muncă. Ce și cum facem, ne spune Nutriționista Victoria Ursu.

Vezi și: Rețeta de tort smântânel de la nutriționista Victoria Ursu

Cum reducem pofta de mâncare

Victoria Ursu, nutriționistă

„Programați-vă mesele. Nu este un fanatism să vă treziți dimineața și să luați dejunul – el va reduce din pofta de mâncare. la fel și prânzul și cina. Gustările… ar fi bine să nu avem chef de ele, asta deoarece ele ne dau energie, însă acum nu prea avem unde să o cheltuim. Dacă mănânci mese bune, la ore fixe, de exemplu o bucată de carne și o salată bogată ne va ține departe de pofte pe câteva ore bune. Dacă totuși aveți aceste pofte, apelați la ciocolata neagră sau la modalități mai puțin calorice care ne-ar ține sațietatea. Ele trebuie să fie gustări distincte și separate de mesele de bază. Întrebați-vă înainte de fiecare masă dacă veți avea mișcare în următoarele 5 ore și asta rezolvă întrebarea principală”, ne recomandă Victoria Ursu.

Există oare dulciuri sănătoase?

„Dorința de gustări permanente vine și din frustrări, din frică – foarte frecvente în această perioadă. Dacă vorbim de zahăr – mai calitativ este cel brut, iar cantitatea mai mică este soluția la care putem apela în prim caz. Putem înlocui zahărul cu miere – atenție – să fie miere naturală! Folosiți dozat zahărul brut și brun, controlațo poftele. Folosiți stevia ca îndulcitor, dar o stevie de calitate (sub formă de picături sau pastile de culoare întunecată). În compuri stevia nu va da acel post gust amărui. O găsim la marile magazine. Mai este siropul de agave sau de cocos, însă e aceeași miere practic – susțineți producătorii autohtoni. Făina albă nu are nimic nutritiv. Ea poate fi înlocuită cu fulgii de ovăz dați prin râșnița de cafea sau făină de ovăz, dacă o găsiți în comerț. Mai puteți folosi și făina integrală de grâu și făina de hrișcă – cu aceasta trebuie să exersați mai mult”, ne-a povestit în interviu nutriționista.

Cum găsim motivația

„Găsiți motivația în ceea ce vi se potrivește cel mai bine. Dacă o rochie preferată va fi stimulul pentru voi ca să scăpați de câteva kilograme, scoateți-o din dulap sau din cutie și uitați-vă zilnic la ea. Scrieți pe o foaie un mic regim și încercați să vă țineți de el. Puneți-vă reminder la telefon sau rugați membrii familiei să vă amintească că e timpul pentru masă sau acum e timp pentru altă activitate”, ne-a mai spus nutriționista Victoria Ursu.

Interviul complet îl găsiți pe pagina noastră de YouTube.

Distribuie articolul: