Vin ambii din domeniul muzicii clasice și, după ani de experiență ca vocaliști de cor sau soliști în străinătate, Maria Arpenti și Petru Pogor au decis să dea o șansă muzicii ușoare. O colaborare cu doi autori de piese foarte cunoscuți la noi le-a adus celor doi soți un duet de toată frumusețea, cu un mesaj puternic și cu impact pentru public – „În ochii dragostei”.

Ideea piese a pornit încă la începutul acestui an, dar, ca orice realizare, necesită documentare, eforturi, așteptare și, desigur, multă dăruire. Maria și Petru nu au renunțat nici după ce a început pandemia și au reușit să filmeze pisei și un videoclip. Versurile sunt semnate de poeta Radmila Popovici, iar muzica îi aparține compozitorului Marian Stârcea.

„Nouă ne pasă de ce „consumăm” la capitolul artă și suntem tare vulnerabili dacă ea este ponegrită sau tratată fără gust. Ne-am dorit să venim cu un concept mai spiritual, mai al nostru. Poate nu ne încadrăm în ceea ce se difuzează acum peste tot, radio sau TV sau online, probabil este o nișă mai îngustă a celor ce s-ar regăsi în mesajul piesei noastre, dar contăm pe toți pe ei și pe impactul pozitiv ce l-ar simți. Este o melodie despre oameni care, indiferent de ce trăiesc zi de zi pe plan social sau sufletesc, recurg la emoții și nu își lasă temerile, fricile și durerea să-i copleșească. Din contra, ei își doresc „vindecarea” – iubesc sincer, empatizează, iartă… Nu se împart în buni și răi – pot însă fi mai frumoși ca niște Zei”, ne-au spus Maria Arpenti și Petru Pogor.

Pe scurt, despre cei doi artiști

Maria Arpendi este angajata Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” În calitate de artistă vocalistă a Capelei Corale „Doina”, însă în prezent se află în pauză de maternitate. Artista a studiat la Colegiul de muzică „Ștefan Neaga”, apoi a făcut studii în Marketing și Logistică. Petru Pogor vine de la Bălți și a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. În paralel activității muzicale din țară, cei doi soți au fost invitați mai mulți ani în turnee prin Europa, cu spectacole de operă în Marea Britanie și Irlanda. Deoarece vin ambii din domeniul muzicii clasice, fiind școliți și îndrăgostiți de muzica bună, de calitate, cei doi artiști au decis să aducă publicului ceva calitativ, la același nivel. Dacă Maria are la activ și alte piese înregistrate, coveruri sau melodii de muzică populară, pentru Petru acesta este un debut.