Vești bune pentru șoferi, dar și locuitorii raionului Călărași. Ieri, drumul de ocolire a localității Bahmut din raionul Călărași, cu o lungime totală de circa 6 km, a fost deschis pentru circulație. La eveniment au participat prim-ministra Natalia Gavrilița și vice-prim ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Drumul are două benzi de circulație, podețe, un pasaj pietonal subteran și două intersecții și este parte a drumului național R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România. Drumul de ocolire a satului Bahmut din Călărași a a fost reabilitat cu sprijinul Uniunii Europene. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 15 milioane de euro, banii fiind acordați sub formă de grant de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Sursă video: news.ungheni.org

Drumul de ocolire va fluidiza considerabil fluxul de transport care traversează comuna, iar locuitorii vor merge pe un drum proiectat și executat conform standardelor europene.

Lucrările executate în cadrul proiectului au prevăzut construirea părții carosabile pentru care au fost utilizate peste 12 tone de asfalt, și a sistemului de drenaj care permite evacuarea apelor pluviale. De asemenea, în scopul creșterii nivelului de siguranță pentru participanții la trafic, au fost instalate peste 100 de indicatoare rutiere și peste 3000 de metri pătrați de marcaj rutier tip termoplast.

Lucrările de reabilitare au demarat în anul 2015, iar recepția finală a drumului va avea loc în decurs de două săptămâni.