O capcantă întinsă de rude care nu o va uita niciodată. Drama unei fetiţe de 12 ani, vândută pe câteva vaci unui bătrân, să-i fie mireasă. Potrivit mirror, Amira a fost salvată în ultima clipă din capcana întinsă de rude. 

La doar 12 ani, Amira încă mai privea lumea cu ochi inocenţi de copil, fără să îşi închipuie măcar trădarea pusă la cale de propria ei familie. Plină de entuziasm, abia aştepta să participe la nunta fratelui său. 

Dar totul era de fapt o capcană: ceremonia era plănuită chiar pentru ea, care urma să-i fie nevastă unui bărbat de 70 de ani. Mirele plătise câteva vaci pentru fetiţă, un preţ pe care rudele acesteia nu l-au putut refuza, îngenuncheate de sărăcie şi foame. Puţin mai lipsea ca Amira să devină, la doar 12 ani, mireasa unui bărbat mult mai în vârstă. Ceremonia a fost întreruptă în ultima clipă, înainte ca fetiţa să-i fie, dată – la propriu – mirelui de 70 de ani care plătise în schimb cu câteva vaci.

Ziua nunţii. Amira a fost salvată în ultima clipă de la un destin crunt

Familia s-a pregătit şi au pornit, cu mic, cu mare, spre oraşul Garissa Town din Kenya. „Purtam o rochie nouă, m-au pictat cu henna pe mâini. Abia aşteptam să petrec şi să mănânc acolo”, mărturiseşte copila, potrivit Mirror. Mai ales ospăţul părea un vis devenit realitate, întrucât sărăcia şi foamea cruntă nu-i erau deloc străine. Surpriza i-a fost însă uriaşă când a descoperit că ea urma să fie, de fapt, mireasa, iar viitorul soţ – un bărbat care i-ar fi putut fi cu uşurinţă bunic. Toate aranjamentele fuseseră puse la cale de unchiul fetei. 

Mama fetei a murit de cancer cu un an în urmă, lăsând în urmă un soţ văduv care să le poarte de grijă celor trei copii. Amira este mezina familiei şi, de altfel, singura fiică. Aşa că tatăl şi unchiul ei s-au gândit că micuţa de doar 12 ani ar putea fi biletul lor de salvare, care să-i mai scape de greutăţi. 

Drama fetiţei nu e un caz singular, după secetă, război şi pandemie

Greutăţile familiei au devenit de nesuportat după ce jumătate din cele 22 de vaci deţinute de tatăl Amirei şi aproape toate caprele bunicilor au murit răpuse de secetă, anul acesta. De altfel, impactul pandemiei de coronavirus şi al războiului Rusia – Ucraina a fost resimţit puternic în Kenya, unde nici ploaia nu-i ajută pe oameni să cultive pământul. După patru ani secetoşi, ţara se confruntă cu probleme care se răsfrâng inclusiv asupra fetiţelor vândute de părinţi pentru o mână de alimente şi animale domestice. Potrivit legii din Kenya, Amira este considerată minoră, iar mariajul într-un astfel de caz este strict interzis din 1990, când ţara a aprobat Convenţia pentru Drepturile Copiilor.

Sursa: Mirror.

Distribuie articolul: