Probabil ai citit în nenumărate cărți motivaționale și ai ascultat întregi interviuri despre cât este de important să-ți dezvolți dragostea și respectul de sine. Totuși cum ne dăm seama dacă ne apreciem cu adevărat și cum să facem așa încât să ne creștem dragostea de sine, află în cele de mai jos. 

Semne care-ți vorbesc despre faptul că experimentezi dragostea de sine

  • Primești plăcere și satisfacție de la viață;
  • Te afli într-o stare de fericire;
  • Ești sănătoasă și plină de energie;
  • Te miști liber și gesticulezi natural;
  • Poți identifica și exprima emoțiile prin care treci.

Și, poate cel mai important, nu te minți. Aceasta este cea mai reală artă pe care trebuie deprinzi de-a lungul vieții – să te înveți să fii sinceră cu tine însăți și cu cei care te înconjoară, orice înșelăciune de sine duce în final la distrugere și dezamăgire.

Învață să te iubești și să te accepti

Ai grijă de tine și de sănătatea ta

Corpul tău este baza, este fundamenyul unei vieți împlinite, iată de ce atunci când aderi la un stil sănătos de viață este primul pas pe care-l faci către dragostea de sine. Dacă o persoană nu ai grijă de tine și de sănătatea ta, încep să se prăbușească și alte domenii adiacente din viața ta. Prin urmare, pentru a te iubi, în primul rând, trebuie să începi să ai grijă de tine: analizează ce mănânci, dacă ai obiceiuri proaste, care este activitatea ta fizică și viața sexuală, dacă îți aloci timp pentru un somn sănătos. Tot ce ține de fiziologie contează. Reziliența ta în situații stresante, capacitatea de relaxare și odihnă este sprijinul tău în calea ta transformatorie, în care înveți să te iubești și să te accepți. Fără taote aceste elemente, este ușor să „cădem” pradă stărilor negative. Nu uita: corpul este capabil să se autovindece dacă primește plăcere și relaxare.

Dezvoltă-ți inteligența emoțională

Pentru a te iubi și a te accepta, trebuie să lucrezi asupta inteligenței tale emoționale. Fii atentă la sentimentele tale. De exemplu, dacă ai multe frici, este cazul să le înțelegi și să le înfrunți, să le faci față, astfel încât acestea cresc nivelul anxietății. Acest lucru afectează acceptarea de sine. Trebuie să aveți în mod independent, cu ajutorul cărților sau cu ajutorul unui specialist, să faci față fricilor și să înveți să ai o atitudine pozitivă și să începi a te bucura de viața pe care o trăiești. Fă ceea ce îți aduce satisfacție. Analizează ce fel de oameni sunt în jurul tău, modalitatea în care comunici cu cei dragi. Ai mai des ai dialoguri negative însoțite de reproșuri constante și nemulțumiri sau mai degrabă cauți partea pozitivă în fiecare om, îi tratezi cu dragoste și susținere? Mediul în care te afli este o reflectare a stării tale interioare. Tensiunea și fricile atrag întotdeauna energii similare. Încercă să te alături persoanelor încărcate pozitiv și să prindeți starea lor ca ulterior să o emani și tu

Lărgeșteți granițile conștientului

Acest lucru te va face să-ți dai seama că meriți mai mult, inclusiv
mai multă iubire de sine. Îndepărtează-te de convingerile tale limitative, adoptă atitudini care îți plac și te conduc către o stare de confort. Nu contează dacă o faci singur sau cu ajutorul unui specialist – important este să ai un rezultat!

Astfel, dacă te dezvolți pe cele trei niveluri menționate mai sus – corp, emoții, gândire – vei putea face primii pași spre a te iubi pe deplin.