Ai o festivitate în viitorul apropiat și trebuie să pregătești o masă de zile mari, dar ești în pană de idei? În primul rând, nu te lăsa pradă panicii, deoarece este un aliat extrem de ingrat. În al doilea rând, prinde câteva sfaturi de la experții rețelei de magazine Linella, locul în care poți găsi produse proaspete pentru orice fel de sărbătoare.

Alege aperitive ușor de preparat

Aperitivele sunt o invenție pur italiană, sosită pe meleagurile noastre încă de prin secolul al XIX-lea. Cert este că reprezintă o soluție fiabilă dacă trebuie să îți impresionezi oaspeții, dar nu ai prea mult timp la îndemână.

Alege pentru sărbătoarea ta cinci aperitive ușor de preparat, dar care cu siguranță îi vor da pe spate pe oaspeții tăi:

  • Grisine cu prosciutto și felii de pepene galben – este o combinație universală, aproape emblematică și se potrivește perfect cu un pahar de prosecco rece. În plus, este comod de servit și oaspetele tău îl poate lua, de exemplu, în grădină, dacă ai un party open air.
  • Mini tarte cu cașcaval gorgonzola și șuncă afumată – este un aperitiv sățios, delicios și cremos, exact ceea ce merge de minune alături de un pahar de vin rose.
  • Bruschete cu ardei copt, cremă de brânză și nuci caramelizate – amestecul de gusturi și arome îl vor cuceri iremediabil pe musafirul tău și se va potrivi perfect cu un pahar de vin roșu maturat.
  • Coșulețe cu cremă de brânză și carne de vită uscată – este o gustare de o singură îmbucătură, dar care îi va dezmierda papilele gustative oaspetelui tău. Se potrivește perfect cu o cupă de vin spumant răcorit din timp.
  • Mini burrito cu orez brun, carne de pui și ciuperci – genul de aperitiv care poate fi ușor servit la petrecerile în aer liber, cu multă bere și bună dispoziție.

Creează un meniu de bază lejer

A trecut epoca meselor doldora de bucate, iar minimalismul câștigă din ce în ce mai mult teren, respectiv pentru a-ți ușura misiune se cuvine să alegi stilistica petrecerii și să ajustezi meniul. De exemplu, dacă ai o petrecere cu grătar, optează pentru cârnăciori sau burgeri savuroși, acompaniați de o salată Coleslaw sau de cartofi gratinați cu cașcaval. Dacă mergi pe tematici europene din sudul continentului, atunci fructele de mare în combinație cu orez sau paste integrale vor fi cheia succesului.

Formula de trei poziții per meniu este cea mai potrivită, deoarece vei evita ca oaspeții să lenevească ghiftuiți după o trapeză exagerată și le vei putea propune să experimenteze gusturi și combinații inedite. În plus, îți vei testa abilitățile de bucătar șef și vei putea să primești plăcere de la sărbătoarea pe care o organizezi.

Și ultimul detaliu: nu uita să alegi produse proaspete. Acestea sunt garanția de bază a unui succes culinar, or oaspeții tăi vor simți diferența. Rețeaua de magazine Linella este alături de tine în orice periplu culinar și îți aduce oferte de neratat zi de zi.

LInella – alături zi de zi!

P