Zahăr Domnița lansează o ediție specială a poveștilor dulci cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Într-un an altfel și poveștile ajung să fie altfel… doar magia rămâne aceeași cu care Domnița ne-a alintat în ultimii ani. Vor fi lansate trei povești contemporane care vorbesc despre o realitate actuală și au ca puncte de reper spații cunoscute publicului local.

Despre ce este prima poveste?

În prima poveste, Kaya, o pinguină din Africa de Sud, ajunge să cunoască Chișinăul în plină pandemie și îi place le nebunie ce descoperă aici. E însoțită în aventura ei de Rooibos, un cățel maidanez din Grădina Publică Ștefan cel Mare și ajunge să viseze dulce și colorat împreună cu el. Kaya ne zice că nu e nevoie să ajungi la Polul Nord ca să găsești pe cineva care simte și gândește la fel ca tine și să te simți bine.

Cine a creat povestea?

La fel ca și pinguina, Alexandru Macrinici – autorul poveștii – a venit la Chișinău în martie, imediat după declararea stării de urgență și în timpul izolării impuse de situația pandemică, a pornit într-o aventură dulce alături de Domnița. Alexandru e un tânăr dramaturg și regizor, întors acasă după zece ani în străinătate, timp în care și-a dat seama că lumea magică e în jurul tău, nu trebuie să ajungi peste mări și țări pentru a o descoperi.

Domnița a încercat să aducă magicul cât mai aproape și a creat ilustrații delicioase special pentru poveștile de sărbători.

Povești ascultate de sute de mii de ori

Timp de un an de la lansare, aplicația Povești Dulci de la Domnița a adunat 47 de povești în română și rusă și a ajuns pe fiecare continent, până și în Antarctida, poveștile fiind ascultate de peste 270 000 de ori.

Ascultă prima poveste din cadrul ediției speciale de iarnă și fii cu ochii pe paginile de pe rețelele de socializare pentru a afla primul când vor fi lansate următoarele și pentru a surprinde cum magia poate deveni realitate chiar și în bucătăria ta cu ajutorul rețetelor dedicate poveștilor.

Află AICI cum poți descărca aplicația și asculta poveștile pentru iOS și Android

Urmărește Zahăr Domnița pe rețelele de socializare:

Facebook 

Instagram 

YouTube

P