Legendarul creator de modă francez, a cărui design futuristic și elegant au ajutat la revoluționarea modei în anii ’50 și ’60, Pierre Cardin, a murit în spitalul Neuily din Paris, relatează BBC. 

Gigantul modei franceze, a cărui carieră s-a întins pe mai mult de 70 de ani, a ajutat la lansarea de după război a „epocii de aur” a modei cu stilul său modern, el fiind unul dintre primii care a bătătorit terenul și a dus stiluri de designer în masă cu unele dintre primele colecții de pret-a-porter.

Pierre Cardin a devenit celebru în industria modei pentru creațiile sale vizionare și pentru designul „space age”. Designerul a început să devină cu adevărat celebru după ce a creat 30 de costume pentru un bal mascat la Palazzo Labia în Veneția, la 3 septembrie 1951, eveniment considerat la acea vreme „petrecerea secolului”.

Doi ani mai târziu, în 1953, Pierre Cardin a început să creeze „haute couture”. Tot el este cel care a lansat pentru prima oară ideea de haine unisex. Cardin prefera formele și motivele geometrice, ignorând deseori formele feminine.

Pierre Cardin 1960-70's. | Pierre cardin, Vintage fashion photography,  French fashion designers

Pierre Cardin a fost primul designer care a tipărit logo-ul său pe articolele vestimentare. Tot el a creat bubble dress, designul rochiei fiind preluat și de alți designeri celebri.

Pierre Cardin avea 98 de ani.

Mai multe curiozități despre viața și cariera legendarului creator de modă, descoperiți în video de mai jos.