Cancerul nu doare. Nu dă simptome la început, di acest motiv este deseori diagnosticat târziu. Diagnosticată cu cancer, Doina Rotaru speră și crede că o să treacă, că o să fie bine și cei doi copii ai ei nu o să rămână orfani. 

Doina Rotaru locuiește în satul Căinari, raionul Căușeni. Femeia are 32 de ani, și crește de una singură doi băieți. Tatăl copiilor este soțul Doinei doar pe acte, nu și în viața reală. Mihai, de 12 ani, și Igor, de zece ani, își doresc ca mama lor să se simtă bine, ca totul să fie cum a fost odată: o familie mică, dar sănătoasă și fericită. „Băieții sunt ajutorul și nădejdea mea”, spune Doina.

Vara trecută Doina a primit cel mai strașnic diagnostic, „Limfom Hodgkin” – varianta clasică cu afectarea nodulilor limfatici. Pentru tratamentul din Germania i s-a cerut 16.305€, o sumă prea mare pentru posibilitățile sale. Visul ei cel mai mare este să trăiască și să-și crească copiii.  

„Timpul petrecut împreună cu copiii mei nu are preț. Însă sănătatea mea are… Cancer, boala care îmi poate strica fericirea alături de copiii mei. Vreau și cred că magia va intra și în casa mea”.

Cȃnd ai descoperit că e ceva ȋn neregulă cu corpul tău?

Am descoperit că cu mine este ceva în neregulă în vara 2021, luna iulie. După multe investigații și diagnoze neclare am ajuns la oncologie. Acolo mi sa făcut biopsia, după care a venit și diagnosticul. Nu am fost pregătită deloc pentru o astfel de veste, nu voiam să aflu ce am, dar am acceptat și m-am calmat. Am încercat să mă conving că sunt puternică și trebuie să trec și pe această provocare.

Ce spun băieții tăi despre asta? Și în general cum le-ai dat această veste ?

Am ascuns până când nu mai era posibil, eu cu greu am acceptat să spun public despre problema mea, atunci au cam aflat și ei. Totuși, ei nu prea înțeleg ce se întâmplă, dar vreau să-i țin mai departe de așa gânduri, îi las să-și trăiască copilăria liniștit. Prin dureri, gânduri rele și greutăți o să reușească să treacă, pentru că viața le este înainte. 

Doina ne spune că acum se simte mult mai liniștită, nu există acea frică mare care persista de la început. Ea crede că totul va fi bine, și minunea într-adevăr poate să se întâmple, dar numai cu ajutorul nostru. Să o ajutăm să adune suma enormă de 16.305€ atât de necesară pentru tratamentul ei.

Mesajul Doinei pentru toată lumea este: „Bucurați-vă întotdeauna de lucrurile mărunte!” 

Să o ajutăm să i se realizeze visul: să-și crească cei doi copii! Donațiile pot fi făcute pe gofoundme.com!