Medicii de la Institutul Mamei și Copilului vor avea o atitudine mai bună față de pacienți și vor gestiona mai eficient situațiile tensionate. Potrivit managerilor instituției, angajații participă la un program de instruire și dezvoltare, notează AGORA. Principalele aspecte al cursului vizează comunicarea, conduita, relaționarea în echipa și etica profesională.

În cadrul acestui program personalul medical își va dezvolta abilitățile de comunicare colaborativă, gestionarea eficientă a situațiilor tensionante prin prisma tehnicilor persuasive, îmbunătățirea motivației și satisfacției în muncă a angajaților.

„Atitudinea este unul din exemplele bune, care trebuie să influențeze angajații să-și depășească barierele și să reușească în toate” , se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a instituției. AGORA amintește că săptămâna trecută, ministra Sănătății  Ala Nemerenco a îndemnat medicii să manifeste un comportament profesionist și tolerant față de pacienți. Șefa de la Sănătate a declarat „război indiferenței, aroganței, incompetenței și inculturii manifestate de unii colegi medici sau asistenți medicali în raport cu pacienții săi”.

Sursa: Agora.md