Mai mulți părinți se îngrijorează de faptul că odrasla lor nu vrea să mănânce, nu are poftă de mâncare sau nu vrea să mănânce atunci când este ora mesei. Celebrul pediatru rus Doctor Kamarovskyi explică pe site-ul său care este cauza acestor refuzuri și cum e bine să structurăm alimentația copiilor.

„Explicația este simplă: dacă stomacul este blocat, nu există nici suc intestinal, nici gastric… nimic pentru a digera hrana. Deci nu poate surveni nici pofta de mâncare, iar copilul nu vrea să mănânce.

Citește și: Doctor Kamarovskiy: „Numărăm pe degete bolile tratate exclusiv cu antibiotice!”

În general, alimebtația la anumite ore fize – micul dejun până la grădiniță sau școală, după școală, prânzul, cina înainte de culcare – este foarte necesar ca toți copiii să se adapteze regulilor generale. Însă mult mai util este ca acesta să se confrunte cu foamea reală și să vină să vă creară singur de mâncare. Iar părintele să fie luat prin surprindere: „Stai, încă nu e gata”. Foamea este cauzata de un exces de suc gastric și reduce semnificativ riscul de infecții intestinale. Acidul clorhidric digeră tot ce găsește.

Vezi și: Doctor Kamarovskiy: „Majoritatea oamenilor se nasc sănătoși. Medicii îi îmbolnăvesc…”

Și, desigur, nu este cazul să facem experimente pe copiii noștri: „Noi nu mâncăm produse lactate sau carne, sau noi suntem raw-vegani ori vegetarieni”. Cu cât experimentele sunt mai mici, cu atât mai puține probleme vom avea la copii. Cel mai bun regim alimentar, precum și cele mai sofisticate produse, care i se dau copilului fără ca el să le vrea nu vor fi asimilate – deci, nici digerate și îi vor face doar rău. Gândiți-vă bine la asta.”

Sursa: kamarovkyi.net