Odată cu lansarea cărții autobiografice despre boala soției lui, Dmitry Shepelev și-a asumat să participe și la un interviu televizat, în care să dea pe față toate detaliile poveștii triste a bolii de care a suferit Janna Friske. Prezentatorul TV a fost eroul emisiunii „Pust Govoryat”, a lui Andrey Malakhov. Lacrimile nu i-au scutit nici pe invitat, nici pe prezentator.

„E adevărat că totul căzuse pe umerii mei. Acum mă simt mult mai bine. Totul, încet-încet, se așază la locul său. Deseori mă întreb de ce și pentru ce s-a  întâmplat tot, dar la aceste întrebări nu există un răspuns, din nefericire. Sunt recunscător, este o experiență imensă, care m-a întors pe dos. Acum mă simt alt om, nu cel care eram acum 2 sau 5 ani.

În tot acest timp m-a susținut munca, m-a distrat de la problemele cu care adormeam și mă trezeam. Doar munca e colacul de salvare, dar cel mai important om pentru mine este Platon. Datorită lui încă „înot” și îmi îndrept umerii. Când ai alături un copil, nu ai dreptul să plângi, să fii în depresie, să te relaxezi sau să renunți. Dacă ești tată, nu poți face nimic care să-l rănească. Desigur, el m-a salvat.

dth

Platon are un simț excelent al umorului, mă poate face să râd. Și eu știu cum să-l fac să râdă. Știm ambii cum să ne binedispunem. Are un regim încărcat, deja de 1,5 ani merge la școala de engleză. Pentru mine este important să se obișnuiască de mic cu engleza. Mai face și gimnastică. Doar în weekend-uri putem să mergem la cafeneaua noastră preferată, sau la bazin, fiind cele mai călduroase momente. Este foarte pregătit din punct de vedere fizic, spre deosebire de alți băieți sau fete de vârsta lui. E doar un pic rușinos, dar este grozav. Cred că peste jumătate de an ne-am putea gândi la sport profesionist. Lui îi place ceea ce trăiește acum. Dacă obosește, nu merge la sport, ne înțelegem.

arew

Sunt nespus de mândru, nu aș fi crezut nicodată că mă voi simți așa în rolul de tată. Este un copil foarte inteligent, echilibrat și înțelegător, la care poți doar să visezi. În el o văd pe Janna.

Mi-e foarte greu să vorbesc despre motivul pentru care am plecat cu Platon în Bulgaria, înainte de moartea ei. Începuseră zilele în care medicii nu ne mai dădeau nicio speranță. Noi trăiam cu prezentul.

gdf

În februarie 2015, când am revenit din SUA, Janna ceda văzând cu ochii, se schimba cu fiecare zi, iar medicii erau siguri că minunea nu mai avea să se întâmple. Ne simțeam mereu confortabil unul cu celălalt și puteam să nu ne vorbim. Când am rămas doar eu cu ea, într-una din seri, mi-a zis: „eu mor” și acesta a fost felul în care ne-am luat rămas bun cu 4 luni înainte să moară. Nu cred că acest copil a trebuit să-și vadă mama cum moare. Nu am planificat timpul, dar știam că Platon are nevoie de copilărie și de mare. Biletele erau cumpărate cu o lună în urmă, nimeni nu știa când avea să se întâmple. Mi-am lăsat fiul cu tatăl meu și m-am întors la Moscova.

Am avut parte de o susținere enormă, niciodată anterior nu trăisem asemenea momente. Întotdeauna mă speria publicitatea, fotografiile. Așa e firea mea. Nici Janna nu era mulțumită de asta. Inițial am vrut să ascundem boala. Nu a vrut să fie văzută bolnavă, schimbată. Am vrut să fie lăsată în pace. Dar a trebuit să recunoaștem că avem o problemă. Pentru ea se ruga întreaga țară și poate că lume.

Cu privire la banii dispăruți, nu aveam puteri să mai comentez. Eu nu am participat la asta. Totodată, nimeni nu a fost în locul părinților Jannei, nimeni nu are dreptul să îi critice. Vreau să-mi feresc fiul de scandaluri. Niciodată nu au existat interdicții ca bunicii să-și vadă nepotul. M-aș bucura ca după emisiune să-mi sune și să-mi spună că vor să-l vadă. Îmi doresc pace și liniște pentru noi toți.

Banii adunați prin acea campanie i-au prelungit Jannei viața cu circa 2 ani, asta înseamnă foarte mult.

stgr

Mama e prezentă zi de zi în viața noastră, nu vreau să-i ascund nimic. Aștept momentul în care mă va întreba conștient despre ce s-a întâmplat în realitate.

Foarte mult timp vorbeam cu Janna despre căsătorie, dar mereu în glumă. Nu planificasem nimic. În acea vară, când am cerut-o de soție, Janna s-a luminat, s-a ridicat din scaunul cu rotile, făcea sport și înflorea, redevenea cea de altădată. A început să salveze fotografii cu inele și rochii de mireasă și așa am înțeles că nu mai e timp de așteptat. În Los Angeles comandasem în secret verighete. De ziua ei, am știut că e cea mai potrivită zi să-i fac propunerea. Mi-a zis că se va gândi, apoi mi-a trimis într-un SMS răspunsul, care era „DA”.

Cartea pe care am scris-o, m-a făcut să retrăiesc toate emoțiile pe care le-am trăit atunci. Am terminat-o de scris la un an distanță de la moartea Jannei”, spune Shepelev, în cadrul emisiunii.

Сегодня очень важный для меня день. Первое большое интервью. Мое молчание затянулось на долгие полтора года. Признаться, говорить просто не было сил. За это время вопросов накопилось немало: почему уехал, где деньги, зачем, почему, когда, с кем? По сей день иногда мне становится страшно от того, сколько ненависти и злобы роится вокруг. Мне стоило большого труда согласиться на этот, тем ни менее, важный разговор, потому что говорить о прошедшем и удержаться от слез по-прежнему тяжело. Я верю, что интервью Андрею @malakhov007 раз и навсегда расставит все по своим местам, положит конец пустым пересудам и даст нам с Платоном заслуженное спокойствие. Сегодня. Первый канал. Пусть говорят. 19:50

A post shared by Дмитрий Шепелев (@dmitryshepelev) on

Foto: captură video