De multe ori noi nu observăm cum imunitatea noastră slăbește pe fondul poluării generale a mediului. Trăim în orașe, respirăm gazele eliminate de la mașini, mâncăm semifabricate și produse care au în componența sa pesticide și aditivi chimici. Treptat, toxinele se acumulează în organism. Cu cât nivelul general este mai ridicat, cu atât absorbim mai puțin substanțele nutritive necesare pentru ca sistemul imunitar să funcționeze corect.

Mulți oameni analizează starea imunității după cât de des se îmbolnăvesc. Dar boala este deja o consecință a unei slăbiri treptate a sistemului imunitar. Problema poate fi văzută în avans dacă știți ce schimbări vorbesc despre aceasta.

Problemele cu sistemul digestiv

70-80% din răspunsul imun la activitatea bacteriilor și a virușilor din mediul extern este asigurat de sistemul imunitar intestinal. Problemele digestive, greutatea la nivelul abdomenului, flatulența, scaunele instabile, constipația și diareea sunt un semn că infecțiile vor pătrunde mai ușor în organism, alături cu alimente.

Vindecare lentă a rănilor

Sistemul imunitar reglează nu numai procesele inflamatorii interne. De asemenea, celulele sale distrug bacteriile care pătrund în noi prin tăieturi pe piele. Dacă sistemul imunitar este slăbit, rănile se pot inflama și nu se pot vindeca rapid.

Dispoziția rea

Uneori, boala devine un mijloc prin care sistemul imunitar ne semnalează despre niveluri crescute de stres și lipsa nutrienților. Dacă te simți în mod constant obosit, somnoros, devii enervat de la fleacuri, ți-a devenit mai dificil să-ți revii de la serviciu – acesta este un semnal că este timpul să ai grijă de tine.

Întărirea generală a sistemului imunitar este întotdeauna o abordare conștientă și sistematică pentru a vă îngriji sănătatea, dar fără extreme. Acest proces are mai multe componente principale.

Activitate fizică regulată

Tonusul muscular este important pentru circulația sângelui și a limfei, pentru metabolismul normal al nutrienților. Faceți fitness în sala de gimnastică sau acasă pe covoraș, mai ales că antrenorii profesioniști organizează acum cursuri online. Mergeți mai des: mersul într-un ritm moderat și rapid ajută la tonifierea mușchilor gambei și piciorului. Luați pauze scurte în timp ce lucrați pentru a vă încălzi articulațiile, faceți câteva genuflexiuni sau pur și simplu întindeți-vă dacă nu aveți loc. Și, bineînțeles, nu uitați de masaje, împachetări corporale.

Nutriție intuitivă

Intuitivă, nu corectă, deoarece principalul lucru în acest tip de alimentație este să asculți nevoile corpului tău. A mânca bine este adesea asociat cu trecerea la fructe, legume și chefir cu piept de pui, dar nu este neapărat asociat cu restricții. Principalul lucru este să-ți dai seama dacă ți-e foame, dacă vrei să-ți termini porția până la capăt sau dacă mănânci doar pentru companie.

Suplimente sănătoase

Chiar și o alimentare adecvată nu ne oferă întotdeauna cantitatea necesară de nutrienți. Le putem obține cu alimentele, dar acestea nu vor fi absorbite complet din cauza toxinelor acumulate, a calității produselor în sine, a problemelor cu fluxul limfatic sau pur și simplu a utilizării greșite acestor produse. De exemplu, puteți mânca alimente bogate în iod seara și nu obțineți nimic – iodul este absorbit de glanda tiroidă până la ora 12. Prin urmare, este important să mențineți imunitatea cu vitaminele de calitate în cele mai biodisponibile forme.

Sursă: glamour.ru