Includerea acestui condiment în dietă este crucială pentru îmbunătățirea nivelului de colesterol ridicat. Pe lângă gustul său plăcut, acesta este accesibil și se potrivește atât în preparatele dulci, cât și în cele sărate!

Colesterolul este o substanță grasă, importantă pentru metabolism, dar când nivelul său (nivelul de colestrol „rău‟ LDL) este peste limitele normale, poate crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Activitatea fizică regulată, renunțarea la fumat și reducerea stresului ajută la scăderea nivelului de colesterol ridicat în sânge și la menținerea sa. De asemenea, dieta sănătoasă are un impact major asupra colesterolului –  unele alimente și condimente sporesc capacitatea organismului de a menține grăsimile în sânge într-un interval sănătos mai mult ca altele.

Condimentul care ajută la scăderea colesterolului

Cel mai bun condiment care ajută la scăderea colesterolului este scorțișoara, spune un specialist în sănătate. Scorțișoara are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și poate înlocui cu succes zahărul în preparatele culinare, fiind benefică și pentru persoanele cu diabet.

Dieteticianul Jordan Hill o recomandă cu încredere: „Încorporează scorțișoara în alimentația ta, dacă încă nu ai făcut-o. Pe lângă scorțișoară, îți recomandă ardeiul cayenne, usturoiul, ghimbirul și turmericul‟, a spus specialistul pentru „Eat Well‟.

Studiile științifice îi susțin eficiența

În cadrul cercetărilor științifice s-a descoperit că 1500 mg. de scorțișoară-6 g./zi au efecte favorabile asupra nivelului de colesterol. De asemenea, suplimentele care o conțin ajută la scăderea trigliceridelor și tensiunii arteriale, scrie „Eat Well‟.

Dacă iei mediamente pentru scăderea colesterolului sau pentru scăderea glicemiei, este necesar să discuți cu medicul tău înainte să urmezi un tratament cu suplimente pe bază de scorțișoară. Specialistul în sănătate își va spune care este doza potrivită și frecvența.

INFO: Poți adăuga scorțișoară în cafea, în aluatul pentru prăjituri sau în iaurtul grecesc pe care îl consumi la micul dejun. Folosește scorțișoară și la pregătirea tocanelor și ceaiurilor!

Bine de știut!: Atenție la cantitatea de scorțișoară pe care o consumi! Condimentul conține cumarină, un compus care devine nociv pentru ficat dacă este ingerat în cantități mari.

Distribuie articolul: