Scorțișoara este un condiment aromat, folosit în special în deserturi, dar care are multe efecte benefice surprinzătoare, cum ar fi accelerarea metabolismului și susţinerea pierderii în greutate. Uite cum l-ai putea folosi când ţii dietă sau pur şi simplu îţi doreşti să slăbeşti!

O modalitate de a folosi acest condiment pentru menținerea unei greutăți sănătoase este pregătirea unei infuzii cu scorțișoară. Ajută şi consumarea acesteia zilnic pentru a slăbi mai rapid. Se crede că infuzia de scorțișoară oferă diverse şi alte avantaje cum ar fi normalizarea glicemiei.

În ce constă metoda?

Pentru prepararea infuziei de scorţişoară ai nevoie de o linguriţă de scorţişoară măcinată sau un baton de scorţişoară şi un litru de apă fierbinte.

Laşi la infuzat circa 20 de minute. Înainte de a bea, este nevoie să strecori infuzia şi să ai grijă să fie călduţă.

Poţi adăuga puţină zeamă de lămâie sau o linguriță de miere. Este ideal s-o bei de-a lungul zilei, treptat.

Datorită calităților sale antiinflamatoare, scorțișoara te ajută să-ţi păstrezi sănătatea şi să slăbeşti totodată, cum inflamația cronică este frecventă la persoanele care au luat mult în greutate. Timesofindia.com a arătat mai multe efecte pozitive pe care le are scorţişoara consumată sub formă de infuzie, adăugată în alte ceaiuri sau în diverse preparate culinare, după cum urmează!

Accelerează metabolismul

Scorțișoara se numără printre condimentele care îmbunătățesc metabolismul în mod natural. Favorizeză arderea mai eficientă a caloriilor, ceea ce ar putea duce în cele din urmă la pierderea în greutate.

Normalizează nivelul glicemiei

Un alt efect al consumului moderat de scorțișoară este acela de a controla nivelul zahărului din sânge. Poate ajuta la reducerea supraalimentației și la prelungirea senzaţiei de saţietate prin echilibrarea glucozei sau zahărului din sânge, ceea ce susţine procesul de slăbire.

Reduce apetitul

Dacă ai mereu poftă de dulce sau o foame care nu-ţi dă pace, mai ales spre după-amiază, ai putea lua o gustare, dar te-ar ajuta şi o infuzie cu scorțișoară. Te eliberează de nevoia de a mânca dulciuri sau alte alimente care îţi cresc aportul caloric.

Îmbunătăţeşte digestia

Scorţişoara mai are darul de a îmbunătăți digestia. O digestie mai bună susţine eforturile tale de a scădea în greutate prin creșterea absorbției elementelor nutritive și prin prevenirea acumulării de alimente nedigerate.

Distribuie articolul: