Dieta Rina îi poate ajuta pe cei care o urmează să piardă până la 20 de kilograme în greutate, asta dacă meniul zilnic este urmat cu strictețe. În plus, acest regim alimentar este adresat celor care vor să slăbească nu doar ușor, ci și sănătos.

Dieta Rina este recomandată și de unii medici nutriționiști și cardiologi în cazul celor care suferă de boli cardiovasculare. Conform acestora, dieta Rina are beneficii în reglarea ratei metabolismului.

Acest regim a fost conceput de un sportiv american și presupune o combinație exactă a anumitor alimente, cu rezultate vizibile încă din primele zile de regim. Mai exact, dieta Rina presupune ca regimul alimentar să fie bazat pe disocierea alimentară, ceea ce înseamnă că într-o zi se consumă un sigur tip de aliment.

Aşa cum am menţionat mai sus, regimul se bazează pe disocierea alimentară, astfel că într-o zi se poate consuma numai un tip de alimente, cum ar fi proteinele, de exemplu, iar la micul dejun doar fructe.

Alimentele permise în dieta Rina se încadrează în următoarele patru categorii:

Proteinele: carne de pui, peşte, vită, carne de porc, brânză, lapte, ouă, etc

Amidonul: soia, orez, linte, fasole uscată, fulgi de soia, năut, cartofi, etc

Carbohidraţii: făina albă, făina de grâu integral, făina de hrişcă, făina de porumb, spachete, lasagna, cuscus, fidea, etc.

Vitaminele: numai fructe şi legume

Dieta Rina – reguli generale

Micul dejun. Pe durata celor 90 de zile de regim alimentar special, singurul lucru neschimbat va rămâne micul dejun. Acesta va fi compus mereu din fructe, fie că sunt proaspete, uscate sau oleaginoase, legume proaspete sau semințe, în diverse combinații. În plus, la micul dejun se poate consuma ceai sau cafea (neîndulcite).

Ziua 1 – ziua proteinelor. După micul dejun, masa de prânz trebuie să conțină carne roșie la grătar, carne de pui sau curcan fiartă, pește . Exemple: 3 felii de piept de pui gătite la cuptor sau 3 ouă fierte. Per total, prânzul trebuie să conțină cel puțin 200 de grame de alimente cu proteine. Pe lângă carne sau brânzeturi, la prânz se poate adăuga o salată condimentată cu sare, piper sau diverse ierburi aromatice, însă fără ulei. Tot la prânz sunt permise pastele sau o supă cu o felie de pâine. Cina va consta mereu în același meniu ca la prânz, doar că într-o cantitate mai mică. În plus, de pe listă se va tăia pâinea și supa.

Ziua 2 – ziua legumelor. Dacă micul dejun îl știm deja, prânzul va consta de data ceasta în legume gătite fie la cuptor, fie la aburi, peste care se poate adăuga un sos de roșii și verdețuri. Cina, după cum am spus anterior, va consta în aceleași alimente ca la prânz, doar că într-o cantitate mai mică.

Ziua 3 – ziua carbohidraţilor. Micul dejun ca de obicei, iar la prânz avem de ales dintre paste cu sos de roșii, pizzza cu sos de roșii sau roșii proaspete, mozzarella, prăjituri, îngheţată, ciocolată neagră,etc. La cine se va respecta regula de alimente de la prânz, dar într-o cantitate mică.

Ziua 4 – ziua fructelor şi vitaminelor. În a patra zi de dieta Rina singurele alimente permise sunt cele de la micul dejun, respectiv fuctele, legumele și semințele. Partea bună în această zi este că nu există o cantitate maximă impusă.

Dieta Rina – programul meselor

Ca în orice dietă, este important să fie respectat programul de masă, în așa fel încât metabolismul să funcționeze la capacitate maximă. Astfel, există trei perioade ce trebuie respectate cu strictețe:

  1. Perioada de purificare. Între 4 dimineața și până la prânz se mănâncă fructe și legume prospete la interval de două ore.
  2. Perioada de ingestie. Începând cu ora prânzului și până la ora 20:00, nu contează cantitatea de alimente ingerate, ci mai degrabă combinarea corectă a acestora, precum și intervalul de timp dintre mese.
  3. Perioada de digestie. De la 20:00 și până la 4 dimineața nu se mai consumă niciul fel de aliment.

Pentru ca dieta Rina să funcționeze și să aibă rezultatele dorite este necesar să fie respectat meniul disociat amintit mai sus. Zilele descrise anterior se vor repeta întocmai, fără a schimba ordinea. În plus, se recomandă un consum cât mai mare de apă.

Distribuie articolul: