Sesiunile de mentorat și cursurile de orientare în carieră oferă o multitudine de posibilități celor care doresc să urmeze o carieră în IT. „Design Your Tech Career” este un nou program destinat fetelor și femeilor din Moldova, care le pune la dispoziție informații despre procesul de recrutare în domeniul IT și le oferă suport pentru a face față tuturor etapelor de selecție.

Cursul de orientare în carieră va dura timp de 5 săptămâni, în perioada 24 noiembrie – 22 decembrie. Astfel, în fiecare zi de marți, între orele 18:30- 19:30, cinci profesioniști în domeniul resurselor umane vor aborda subiecte ce țin de recrutarea în domeniul IT. Astfel, prin temele incluse în programul „Design Your Tech Career” se numără:

  • Sesiune de orientare și ghidare în carieră (24 noiembrie) – Angela Cibotari;
  • Elaborarea unui CV calitativ (1 decembrie) – Victoria Ulinici;
  • Social Media – un profil atrăgător pentru resurse umane (8 decembrie) – Tatiana Medvedeva;
  • Interviul de angajare și follow – up (15 decembrie) – Alina Cebotarenco;
  • Primele proiecte freelance – instrumente de căutare și modul de lucru (22 decembrie) – Ana Daraban.

După încheierea cursului, fiecare participantă va putea solicita câte o sesiune separată cu experții în resurse umane pentru a discuta despre pașii care trebuie întreprinși pentru dezvoltarea carierei.

În cadrul programul pot participa 100 de fete și femei. Cursul este gratuit.

Cursul de orientare în carieră pentru fete și femei este realizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu sprijinul financiar al Suediei și UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) în cadrul Proiectului „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor”.

P