Mama tinerei de 29 de ani, care a fost găsită strangulată într-o debara în toamna anului 2021, în localitatea Chirileni din raionul Sîngerei, dezvăluie detalii șocante despre noaptea în care s-a produs tragedia. „Nepoțica a auzit zgomote puternice în debara, iar când a mers să vadă ce se întâmplă, a venit plângând. Medicul legist mi-a spus că fiica mea a fost lovită la tâmplă, apoi strangulată”, a povestit Elena Pasat, în cadrul unui interviu cu Adrian Prodan, scrie UNIMEDIA.

„În septembrie 2021 s-a întâmplat. În acea zi am venit de la lucru cu ziua, am mâncat, am vorbit, iar ea la 21:30 a ieșit afară. Noi ne-am culcat, iar nepoțica a auzit în sarai zdupăit, gălăgie. I-am zis Marcelei: „Du-te și vezi unde e mama”. S-a dus și a venit plângând, mi-a zis: „Mama e rece”. Eram de pe somn, nu am înțeles și i-am zis: „Du-i o scurtă”. Iar ea mi-a răspuns: „Mama e spânzurată”. Era cu capul în jos, în sarai la vacă”, relatează Elena Pasat, cu ochii în lacrimi.

Femeia spune că nu a auzit strigăte de ajutor: „Ea ieșise vorbind la telefon, nu s-a certat cu nimeni absolut, nu am auzit cu cine vorbea. A lipsit din casă vreo jumătate de oră. Ea atunci era slăbită, fusese vaccinată, nici nu mânca nimic”.

„Ea nu a făcut asta singură. A fost lovită la tâmplă, apoi spânzurată”

„Când am dus-o la morgă, ne-a spus că nu s-a spânzurat singură. Medicul legist m-a întrebat: „Câți copii ți-a lăsat?”. I-am zis că trei. „Mici?” „Da”. „Matale ai bani să umbli pe drum?” Ea nu a făcut asta singură. A fost lovită la tâmplă, apoi spânzurată. Dar au scris că ea singură și-a făcut capătul”, povestește mama tinerei, îndurerată.

Femeia nu știe cine ar fi putut să-i omoare fiica: „Nu știu, nu avea dușmani, nu se certa cu nimeni, numai ea știe ce a tras atunci seara. Nepoțica atunci când i-a pus mâna la gât deja era rece. M-am speriat, dar Marcela mi-a spus că va veni Poliția. Ea avea atunci doar 11 ani”.

„Poliția a spus că o va duce la expertiză și va vedea ce s-a întâmplat cu ea”

Oamenii legii nu au pornit o anchetă pe acest caz: „Poliția a spus că o va duce la expertiză și va vedea ce s-a întâmplat cu ea. Am adus fata de la morgă, am îngropat-o, dar nu a mai fost nimeni”.

„Oricât îi era de greu, ea nu a putut face asta, nu putea lăsa copiii”

 

 

Mama tinerei nu crede că ea s-ar fi sinucis: „Oricât îi era de greu, ea nu a putut face asta, nu putea lăsa copiii, mai ales pe cel mic, așa de tare îl iubea. Nu cred că a făcut ea singură. Ea trăia cam greu, o ajutam, dar copiii erau curați, mergeau la școală, mare grijă avea de ei.

„A luat cineva telefonul și a șters tot din el, apoi noaptea l-a pus înapoi”

„Femeile care i-au făcut baia mi-au spus că avea vânătăi la genunchi, iar doctorul mi-a zis că a fost lovită la tâmplă. A fost ucisă, a bătut-o. Noi dimineața ne-am dus la morgă, iar telefonul era deasupra capului ei. Când am venit acasă deja nu era, l-a luat cineva și a șters tot din el, apoi noaptea l-a pus cineva înapoi”, își mai amintește Elene Pasat.

„A divorțat de soț pentru că o bătea, a fost 8 ani cu el, dar a tras mult chin”

Mama celor trei copii avea grijă de ei singură, fiind ajutată de mama sa: „Eu nu aveam unde trăi și ea m-a luat la ea. S-a dus în România, a lucrat un an, apoi a revenit și a cumpărat căsuța, acum avem acoperiș. A divorțat de soț pentru că o bătea, a fost 8 ani cu el, dar a tras mult chin. Când am văzut cum o bate, i-am spus: „Mihaela, ia copiii și hai de aici””.

„Tatăl copiilor nici nu vine să-i vadă, nu oferă niciun ajutor, la înmormântare nu a fost”

Bărbatul nu a participat la înmormântarea fostei soții:„ Nici nu se răspunde. O dată a sunat să i-o dau pe fetița mai mare, dar am zis că nu despart copiii. Nu ne ajută cu nimic. Copiii nu vor să se ducă la el. Marcela a spus că aici e casa mamei și aici vom sta. Nici nu vine să-i vadă, nici cu un ajutor, măcar cu o bomboană”.

„Ea era de ajutor, avea o bucățică de pâine, poate nu mânca ea, dar la un sărac dădea”

Nici oamenii din sat nu cred că tânăra de 29 de ani, mamă a 3 copii, s-a sinucis: „Lumea vorbea și la mort că nu cred că a făcut-o ea singură. Ea era de ajutor, avea o bucățică de pâine, poate nu mânca ea, dar la un sărac dădea”.

„Nu a vrut să vină preotul, nu vrea nici să sfințească locuința”

Totuși, femeia a fost înmormântată fără preot: „Nu a vrut să vină preotul. Am vorbit să sfințească casa, dar nu vrea părintele. Se întâmplă lucruri stranii în casă, visez rău”.

Toată istoria vieții acestei femei și cum se descurcă acum bunica cu trei nepoți urmăriți aici.

Cadavrul tinere de 29 de ani a fost găsit strangulat într-o debara, la 15 noiembrie 2021, în jurul orei 21:20, în localitatea Chirileni, din raionul Sîngerei. Medicii legiști au examinat cadavrul victimei, dar nu au depistat semne de moarte violentă. Oamenii legii presupuneau că ar fi vorba despre un caz de suicid. Pe acest caz a fost pornită o anchetă.

 

Distribuie articolul: