Astăzi este Ziua internațională a orgasmului feminin.

Cu aceast ocazie, am colectat cele mai interesante fapte despre orgasmul feminin:

Stimularea clitorisului este cea mai populară (și sigură) modalitate de a atinge orgasmul la femei. Mai mult chiar, doar aproximativ 30% dintre femei sunt capabile să obțină orgasm în timpul sexului vaginal, fără stimularea suplimentară a clitorisului.

Recordul celor mai multe orgasme aparține unei femei din Londra, care în 2006 a raportat (sau s-a lăudat) cu 49 de orgasme, în timpul unui proces de masturbare.

De obicei durează 10-20 de minute, pentru a ajunge la punctul de vârf. Înainte de orgasm, o căldură plăcută se răspândește în zona intimă – datorită fluxului de sânge crescut în zona pelvisului. Labiile și clitorisul se umflă vizibil, aproape dublându-se ca mărime. Vaginul se prelungește, uterul se strânge, mușchii întregului corp se strâng. Ritmul cardiac crește, tensiunea arterială crește. În cele din urmă, corpul răspunde momentului de vârf cu o serie de contracții musculare în vagin, uter și anus. Toate acestea durează în medie între 3 și 15 secunde.

67% dintre femeile heterosexuale au simulat orgasmul, cel puțin o dată în viață. Principalele motive? 78% nu au vrut să-și supere partenerul, 61% au vrut să pună capăt unui proces plictisitor sau incomod cât mai curând posibil, 47% au ținut să satisfacă plăcerea partenerului, 25% nu au putut suporta inaptitudinea lui.

Bătrânețea nu este un motiv pentru a nu ajunge la orgasm. Există cazuri în care femeile în vârstă de 90 de ani puteau ajunge la „destinație”.

Cuvintele, în materie de orgasm, sunt la fel de importante ca și celelalte componente. Cum a ajuns verbul „a veni” în vocabular intim? Lil Schillinger, traducător și critic literar din New York, susține că acest verb și-a obținut înțelesul, acum răspândit, de la englezii Thomas Nash și William Shakespeare.

Conform statisticilor, doar 11% dintre femei ajung la orgasm în timp ce fac sex cu un partener nou, iar 67% se bucură în mod regulat, dacă relația are mai mult de șase luni.

Dr. Herbnik crede că, cu cât o femeie este mai în vârstă, cu atât îi este mai ușor să se ocupe de corpul ei și să atingă momentul. „De exemplu: 61% dintre femeile cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au avut orgasm în timpul sexului ultima dată, în rândul femeilor de 30 de ani – 65%, 45-50 de ani – 70%.” Poate că acest lucru se datorează faptului că, cu cât o femeie este mai matură, cu atât devine mai dezinvoltă și cu atât mai mult își cunoaște mai bine corpul, și dorințele.

Cei mai progresiști ​​cercetători au oprit disputa cu privire la prezența punctului G. în corpul feminin. În schimb, au fost de acord făcând un compromis că acesta funcționează pentru unele fete, dar nu și pentru altele. Se crede că punctul G face parte din structura internă a clitorisului.

În timpul orgasmului, cortexul orbital-frontal lateral, zona chiar din spatele ochiului stâng, „se deconectează”. Această regiune este, de obicei, responsabilă pentru controlul comportamentului și a ceea ce numim noi „bun-simț”. Creierul nostru cam ne spune: „Nu mai gândi! Oprește-te!”.

Orgasmul a fost numit odată „paroxism isteric”. În secolul al XIX-lea, vindecarea bolii fictive feminine „isterie” era „eliminat” prin intermediul masajului genital, pe care medicii îl făceau manual înainte de inventarea vibratorului. Masajul a fost considerat o aventură plictisitoare, consumatoare de timp și – uimitor – complet lipsită de legătură cu plăcerea feminină.

Sursa: Cosmo și MarieClaire.

Foto: Fotografie din Erotic Sculpture Park din Coreea de Sud.