Complexitatea orgasmelor feminine rămâne a fi un  un mister pentru mulți. Chiar și femeile s-ar putea să nu înțeleagă pe deplin cum funcționează orgasmul.  În timpul unui orgasm, organele de reproducere se contractă ritmic în timp ce corpul tău eliberează un val de substanțe chimice, care îți provoacă o stare euforică. Cu cât ești mai informată despre corpul tău, cu atât viața ta sexuală va fi mai bună.

Clitorisul, un organ al plăcerii

Clitorisul este mai mult decât un mic nodul care se extinde. Această zonă este plină de terminații nervoase sensibile, așa că este logic ca să ai orgasm  în urma stimulării clitorisului. Un studiu din 2018 a constatat că 36% dintre participantele de sex feminin au avut nevoie de stimulare clitoridiană pentru a avea orgasm, în timp ce doar 18% dintre femei au orgasm doar de la penetrare.

Orgasmele multiple sunt posibile

Unele femei experimentează orgasme lungi, cu contracții pelviene ritmice puternice pentru o perioadă îndelungată de timp. Există orgasme în care ai acea senzație de satisfacție care se oprește și apoi, cu mai multă stimulare, începe din nou.
Cercetătorii nu sunt siguri câți oameni se bucură de orgasme multiple. Într-un studiu realizat în 2016 pe 2.049 de femei finlandeze cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani, 8% au declarat că au avut orgasme multiple.

Orgasmele pot dura până la 2 minute

Cercetătorii obișnuiau să creadă că între 3 și 15 secunde durează orgasmul feminin. Apoi au demonstrat că poate dura între 20 de secunde și 2 minute.
Un  studiu din anii ’90 a constatat, de asemenea, că 40% dintre femei estimau că orgasmele lor durează între 30 și 60 de secunde, sau chiar mai mult.Cu toate acestea, cercetările mai recente estimează că orgasmele feminine pot dura între 20 și 35 de secunde.

Stimularea zonelor erogene poate provoca orgasm

Corpul tău are o grămadă de zone erogene sau zone care sunt sensibile la atingere și care creează plăcere sexuală. Așa că stimularea altor zone erogene, cum ar fi punctul A, punctul G și chiar sfârcurile, te poate ajuta să atingi punctul culminant. În plus, stimularea simultană a mai multor zone erogene te poate ajuta să ai mai multe tipuri de orgasme.
Punctul A, sau fornixul anterior, este situat în adâncul vaginului, pe peretele frontal înalt, sub colul uterin. Această zonă este adesea responsabilă pentru orgasme în urma sexului cu penetrare, deoarece ai nevoie de o penetrare profundă pentru a stimula zona. Pentru a atinge evazivul punct G, trebuie să înclinați o jucărie sau penisul partenerului  spre peretele frontal al vaginului și aproximativ la jumătatea distanței dintre deschiderea vaginală și colul uterin. Datorită apropierii sale de clitoris, unii cercetători cred că punctul G face parte din rețeaua clitoridiană. Și, da, deoarece sfârcurile sunt o zonă erogenă, unele persoane pot avea orgasm atunci când sfârcurile sunt stimulate.

Poate dura mai mult până să ai orgasm în timpul sexului cu partenerul tău

Este un stereotip vechi că femeilor le ia mai mult timp să ajungă la orgasm. În cazul dat, trebuie să înțelegi ce funcționează pentru tine și să-l informezi pe partenerul tău.
Cercetările arată că femeilor le poate lua între 6 și 20 de minute, 14 minute în medie, pentru a ajunge la orgasm în timpul sexului. Pe de altă parte, bărbaților le poate lua între 5 și 7 minute pentru a ajunge la orgasm în timpul sexului vaginal. Cu toate acestea, dacă luăm în considerare și masturbarea, femeile au orgasm  în aproximativ 8 minute.

Orgasmele pot ajuta la migrene

Dacă te doare capul, sexul te ajută, deci nu e un motiv să spui nu. Potrivit unui studiu publicat de International Headache Society, 60% dintre persoanele care sufereau de migrene au experimentat o ușurare moderată sau completă după un orgasm.
Cu toate acestea, orgasmele pot provoca, de asemenea, dureri de cap. Dacă în timpul orgasmului, apar migrenele, atunci consultă un medic.

Poți avea orgasm în timpul somnului

Poți avea orgasm în timp ce dormi. Ai avut vreodată un vis erotic extrem de excitant? Orgasmele nocturne, încep probabil cu vise senzuale care cresc fluxul sanguin către organele genitale și te fac să simți extazul orgasmului.
Un studiu din 2012 a constatat, de asemenea, că femeile care dorm pe burtă sunt mai predispuse să experimenteze vise erotice și senzații sexuale.

Orgasmele pot atenua de fapt durerea

Orgasmul îți poate crește toleranța la durere prin eliberarea unor neurotransmițători specifici care ajută la atenuarea acesteia. Endorfina și oxitocina eliberate atunci când ai orgasm te ajută să tolerezi mai bine durerea. Oxitocina joacă un rol semnificativ în gestionarea durerii și în reducerea anxietății.
Cercetările recente au constatat, de asemenea, că orgasmul a crescut toleranța la durere după sex, chiar și după 15 minute.

Abilitatea ta de a avea orgasm poate fi genetică

ADN-ul tău ar putea fi responsabil pentru cel puțin o treime, poate chiar 60%, din capacitatea ta de a ajunge la orgasm. Este greu de determinat exact ce rol joacă ADN-ul, dar ar putea fi anatomic, Dacă clitorisul se află la mai puțin de 2,5 centimetri de uretră, este mai probabil să aveți orgasm în timpul actului sexual.

Femeile pot ejacula atunci când au orgasm

Un studiu publicat în 2013 estimează că aproximativ 54% femei experimentează ejacularea feminină. Dar aceeași cercetare a constatat că până la 66% dintre femei se confruntă cu incontinența urinară sau excreție de urină în momentul orgasmului. Este greu de făcut diferența între ejaculare și urină.
Există, de asemenea, o dezbatere cu privire la diferența dintre ejacularea feminină și squirting, care nu este urină.Dacă cineva face squirting în timpul orgasmului, eliberează un jet de lichid transparent. În timp ce eliberarea unui lichid alb și gros este adesea considerată ejaculare feminină. În cazul ejaculării feminine,  lichidul provine  din glandele Skene, care sunt glande mici pe partea laterală a uretrei. Unele femei pierd urină atunci când au orgasm, dar aceasta este foarte diluată, astfel încât nu are mirosul specific.

Femeile în relații homosexuale au orgasm mai des

O veste proastă pentru femeile heterosexuale e că lesbienele au mai multe orgasme. Într-un studiu din 2017, 95% dintre bărbații heterosexuali au declarat că de obicei sau întotdeauna au orgasm în timpul sexului. Doar 65% dintre femeile heterosexuale au spus același lucru. Cu toate acestea, 86% dintre femeile care au relații homosexuale au declarat că, de obicei sau întotdeauna, au ajuns la punctul culminant în timpul actului sexual.  O femeie într-o relație homosexuală are mai multe șanse să știe unde se află clitorisul partenerei sale și cum să-l stimuleze. Într-o relație heterosexuală, bărbații pun accent pe actul penetrării, uneori, sărind peste preludiu.