Irina Calancea este omul care a pornit o afacere doar din marea dragoste pentru pantofi. Recunoaște că atunci când nu crea pantofi, avea mai multe perechi în garderoba sa, însă acum știe sigur că tot ce are este comod, trainic și unic. Așa se străduie să creeze și pentru clienții săi, fidelizați de vreo 6 ani încoace de ambele maluri ale Prutului. Cât despre planuri și vise, Irina Calancea ne-a dezvăluit multe.

Până să încep să creez pantofi aveam mai mulți decât acum când îi fac.

Afacerea mea m-a călit foarte mult, m-a dezvoltat, am prins la putere, la curaj și la îndrăzneală.

Este foarte important pentru o femeie să-și găsească vocația – este o împlinire foarte mare pentru ea.

Sunt mereu în „priză”, nu las să treacă nici jumătate de an fără să mă implic în proiecte noi.

 

Marea barieră era limba engleză – aș trecut de ea prin faptul că mi-am pus un scop, aparent imposibil de realizat.

Polimoda, instituția din Italia unde am mers la o instruire grație unui program al USAID și Zip House, mi-a dat cunoștințe noi, experiență și abordări practice. Aveam chiar dezbateri între colegi, am înțeles punctele slabe și ce avem de corectat în afacerea noastră.

În crearea pantofilor încerc mereu ceva nou, experimentez cu nuanțe noi, cu pietre pe pantofi, cu idei tradiționale.

Irina Calancea

Idei au fost multe, însă mereu caut să fie și practice. Pantofii îi fac pentru femei moderne, nu pentru Cenușărese. Nu lucrez la moment cu materiale textile, îmi place foarte mult pielea.

Încerc să pun un pic de personalitate în tot ceea ce creez, iar dacă mă repet nu o fac decât la cererea clienților.

Nu îmi place să fac lucrul de „dragul făcutului”. La fel încerc să potrivesc fiecărui tip de picior pantoful potrivit.

Nu accept minciuna în tot ce fac, nici din partea clientului, nici din partea colaboratorilor mei. Apreciez respectul reciproc și mizez pe el la fiecare comandă.

irina calancea 1

Am o echipă excelentă în România, papucari cu experiență de zeci de ani, care bat tocurile toată viața – eu îi apreciez enorm că ei își fac atât de bine meseria.

Cele mai curajoase totuși sunt miresele: am realizat pentru nuntă și pantofi verzi, și portocalii, și cu pietre, și cu pene. În România am clienți chiar foarte curajoși. Atunci când scot o colecție vând în primul rând în România, apoi trendul ajunge și în Moldova.

Cucerești clientul prin calitate, confort și capacitatea de a se conforma dorințelor clientului. Am realizat acum vreo 5 ani o pereche de pantofi în roz cu albastru electric și le-am expediat unei fete în Italia. Am rămas plăcut surprinsă să văd după fotografiile cu ea mireasă – Barbie.

Vezi și: Cerere în căsătorie cu pantoful potrivit. Povestea care a inspirat Irka Shoes (Foto)

Cel mai mult mă bucur că nu lucrez degeaba. Fac pantofi de șase ani și cred că îi fac din ce în ce mai bine.

Scopul pentru 2017-2018 sunt haine din piele naturală, în combinație cu pantofii, și accesorii din materiale reciclabile.

Dacă aș pune problema direct a sacrificării animalelor mi-ar fi jale și mie. însă cei care mă critică mănâncă carne și e tot acolo. Nu am tăiat eu animalele, iar dacă cineva a făcut-o pot doar să valorific frumos pielea animalelor.

Foto: Arhivă personală

Distribuie articolul: